Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σε λειτουργία η μονάδα για δωρεάν τεστ κορωνοϊού στη Βίλα Πετρίδη

Στο εξεταστήριο για δωρεάν τεστ Covid στη Βίλα Πετρίδη, στη δυτική είσοδο της πόλης, βρέθηκαν σήμερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και ο δήμαρχος Κ. Ζέρβας.

Δύο εξεταστήρια για τη διενέργεια δωρεάν τεστ κορωνοϊού ξεκίνησαν να λειτουργούν, τις προηγούμενες ημέρες, στη Θεσσαλονίκη από τον ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον κεντρικό δήμο.

Στο ένα από τα δύο εξεταστήρια, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί στη Βίλα Πετρίδη, στην οδό Αναγεννήσεως, στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν σήμερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Στο εξεταστήριο της οδού Αναγεννήσεως πολίτες από ευπαθείς ομάδες ή σώματα ασφαλείας θα προσέρχονται με ραντεβού για να μην υπάρχει συνωστισμός αλλά και με παραπεμπτικό είτε από νοσοκομείο είτε από γιατρό. Δεν έχει ξεκαθαριστεί, όμως, ακόμα αν το παραπεμπτικό θα μπορεί να το δίνει και ιδιώτης γιατρός. Το συγκεκριμένο εξεταστήριο μπορεί να δεχθεί έως και 100 ραντεβού την ημέρα. Το τηλέφωνο στο οποίο μπορούν να καλούν οι πολίτες για ραντεβού είναι : 2310 553992.

«Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, είναι πολύ σημαντικές αυτές οι πρωτοβουλίες. Λειτουργούν ήδη τα δύο ιατρεία και στη ΔΕΘ και στη Βίλα Πετρίδη. Στόχος μας είναι μέσω ραντεβού να υπάρξει κάποια αποσυμφόρηση στα νοσοκομεία, να επικεντρωθούμε σε ευπαθείς ομάδες», σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Αρκουμανέας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, «είναι πολύ σημαντικό παρόλο που καταγράφονται πιο περιορισμένος αριθμός κρουσμάτων σε σχέση με πριν ένα μήνα στην πόλη, να μην υπάρχει καμία χαλάρωση». «Όπου έχει υπάρξει χαλάρωση, η επιδημία εκδικείται, επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει να τηρούμε όλοι τα μέτρα», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας επανέλαβε την καλή συνεργασία μεταξύ του δήμου και του ΕΟΔΥ και την τακτική επαφή που υπάρχει από το Φεβρουάριο, όπου υπήρξε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης το κρούσμα μηδέν. «Αυτή η καλή συνεργασία βοήθησε στο να τα πάει καλά η πόλη μας και στο πρώτο κύμα της πανδημίας και εδώ που βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα. Είναι σημαντική η συμβολή του ΕΟΔΥ στη δημιουργία αυτού του εξεταστικού κέντρου», ανέφερε ο κ. Ζέρβας, δίνοντας συγχαρητήρια στον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Χάρη Αηδονόπουλο και στον Βασίλη Μωϋσίδη από την Πολιτική Προστασία.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κάλεσε τους πολίτες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, τηρώντας στα μέτρα και ακούγοντας τους αρμόδιους. «Έχουμε μπροστά μας ένα μακρύ δύσκολο δρόμο, αλλά πιστεύω όπως τα πήγαμε μέχρι στιγμής θα τα πάμε και μέχρι τέλους», υπογράμμισε.

Έρχονται rapid test και στη Θεσσαλονίκη

Ο κ. Αρκουμανέας ερωτηθείς για τον αριθμό των τεστ που διενεργούνται στη Θεσσαλονίκη έστειλε νέο μήνυμα ότι δεν πρέπει οι πολίτες να εφησυχάζουν, ενώ ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσουν rapid test και στην πόλη.

«Όταν ήρθα στη Θεσσαλονίκη τελευταία φορά, αρχές Σεπτέμβρη, είχαμε έναν αυξημένο αριθμό κρουσμάτων. Πρέπει να μη χαλαρώνουμε. Όσα τεστ χρειάζεται, γίνονται το βλέπετε και στην Πέλλα. Έχουμε και τα rapid test, τα οποία θα αρχίσουμε να τα χρησιμοποιούμε και στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Επικράτεια. Αλλά ο χαμηλός αριθμός κρουσμάτων δε σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή, αυτός ο ύπουλος ιός μπορεί να μας δώσει μια συρροή, χειρότερα αποτελέσματα. Πρέπει όλοι να προσέχουμε δεν εφησυχάζουμε, γιατί η πανδημία θα κρατήσει», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι εξεταστήριο για τεστ Covid -19 λειτουργεί ο ΕΟΔΥ και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο κτήριο της παλιάς Νομαρχίας. Επίσης, ήδη από τον δήμο Θεσσαλονίκης έχουν τοποθετηθεί isso box για έλεγχο και τεστ κορωνοϊού στα ΙΚΑ Ευόσμου, Αγγελάκη, Πύλης Αξιού και από αυτή την εβδομάδα και στο ΙΚΑ Τούμπας.

Ανησυχία ΕΟΔΥ για τις κλειστές δομές

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ σε δηλώσεις του εξέφρασε την ανησυχία του για τις κλειστές δομές, όπως τα γηροκομεία, όπου παρουσιάζονται κρούσματα κορωνοϊού. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κρούσματα σε γηροκομείο στον Αγ. Παντελεήμονα στην Αττική, στα Γιάννενα και στην Καρδίτσα. «Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ως Οργανισμός. Τις ευπαθείς ομάδες και τα γηροκομεία και τα προνοιακά ιδρύματα είναι πρώτη μας προτεραιότητα, πρέπει να τα διαφυλάξουμε» σημείωσε.

Ερωτηθείς για τα μέτρα επανέλαβε ότι παρατηρείται η πανδημία καθημερινά. «Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική, η υπόλοιπη χώρα φαίνεται και πηγαίνει αυτή τη στιγμή καλύτερα. Ωστόσο πρέπει να είμαστε συνέχεια σε επιφυλακή», σημείωσε.