Skip to main content

Ξεκίνησε ο καθαρισμός των ρεμάτων στον Δήμο Θερμαϊκού

Μεγάλη εργολαβία δουλεύει με εντατικούς ρυθμούς για την διευθέτηση των ρεμάτων για την αποφυγή προβλημάτων από θεομηνίες και έντονες βροχοπτώσεις

Ξεκίνησε η συνεργασία του δήμου Θερμαϊκού και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τον καθαρισμό των ρεμάτων της περιοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, μεγάλη εργολαβία δουλεύει με εντατικούς ρυθμούς για την διευθέτηση των ρεμάτων για την αποφυγή προβλημάτων από θεομηνίες και έντονες βροχοπτώσεις, πιθανά δυστυχήματα και  καταστροφή περιουσίων. Με τον τρόπο αυτό προστατεύουμε πρωτίστως το περιβάλλον περιορίζοντας τις ενδεχόμενες καταστροφές .

Η διάρκεια της συνεργασίας με τον εργολάβο που έχει αναλάβει το έργο, θα διαρκέσει τουλάχιστον έξι μήνες.

Τα πρώτα ρέματα που καθαρίζονται και διευθετούνται είναι κυρίως αυτά που διέρχονται από πυκνοκατοικημένες περιοχές διότι εκεί εντοπίζεται η μεγαλύτερη συσσώρευση βλάστησης και απορριμμάτων αυξάνοντας τον κίνδυνο πλημμυρών μετά από έντονη βροχόπτωση.

Με εντατικούς ρυθμούς  και σωστή συνεργασία, σε λίγο χρονικό διάστημα ο καθαρισμός όλων των ρεμάτων του δήμου Θερμαϊκού θα είναι γεγονός, βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής όλων των πολίτων του.