Skip to main content

Ξεκίνησε ο καθαρισμός του Θερμαϊκού από ειδικά σκάφη (φωτο)

Τις τελευταίες ημέρες η θάλασσα γέμισε φύκια, σκουπίδια μέχρι και...ποντίκια, μετατρέποντας σε απωθητική την εικόνα του Θερμαϊκού.

Στον καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου προχωρούν από σήμερα το πρωί ειδικά σκάφη, ύστερα από παρέμβαση της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερίας Χατζηγεωργίου.

Τις τελευταίες ημέρες η θάλασσα γέμισε με φύκια, σκουπίδια μέχρι και...ποντίκια (δείτε εδώ), μετατρέποντας σε απωθητική την εικόνα του Θερμαϊκού για κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.

Ο καθαρισμός γίνεται με την χρηματοδότηση τεσσάρων φορέων (ΕΛΠΕ, ΕΥΑΘ, ΟΛΘ και ΔΕΘ) στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και την εποπτεία του έχει το ΥΜΑΘ σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Θερμαϊκού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η διαδικασία του επιφανειακού καθαρισμού του Θερμαϊκού θα τελειώσει τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για τη συνέχιση του προγράμματος καθαρισμού, ο οποίος θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα με την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων με τον ανάδοχο.

Δείτε τις φωτογραφίες που κοινοποίησε η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου: