Skip to main content

Ξεκίνησε ο οικονομικός έλεγχος του Ε.Σ.Υ

Ξεκίνησε από σήμερα ο έλεγχος των οικονομικών του ΕΣΥ,με εντολή της Υπουργού Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, στα Νοσοκομεία όλης της Ελλάδας .

Ξεκίνησε από σήμερα ο έλεγχος των οικονομικών του ΕΣΥ: Με εντολή της Υπουργού Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, τα Νοσοκομεία όλης της Ελλάδας ,καλούνται να... δώσουν λογαριασμό για τις αγορές που έχουν πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα, και κυρίως για όσες έχουν γίνει εξωσυμβατικά.

 

Συγκεκριμένα, με έγγραφο που εστάλη σήμερα σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες ζητείται - με προθεσμία τριών ημερών - αναλυτική αναφορά για όλες τις εξωσυμβατικές προμήθειες που έχουν πραγματοποιηθεί στο ΕΣΥ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Τα ποσά είναι αδύνατο να υπολογιστούν, αλλά το σίγουρο είναι ότι μεγάλο μέρος  των αγορών εξακολουθούν να γίνονται εκτός συμβάσεων, αφού το σύστημα προμηθειών που θέσπισε η προηγούμενη κυβέρνηση δεν εφαρμόστηκε πλήρως.

 

Μέσα στην ίδια προθεσμία, τα νοσοκομεία θα πρέπει να έχουν συγκεντρώσει και όλα τα τιμολόγια που έχουν εξοφλήσει προς τις εταιρείες που ανήκουν στον Πανελλήνιο Σύλλογο Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑΣΥΠΙΕ), από την έκτακτη επιχορήγηση που είχε δοθεί στο πλαίσιο της σταδιακής ρύθμισης των χρεών του ΕΣΥ.Πηγή:healthview