Skip to main content

Η βόλτα και τα... μηνύματα Μητσοτάκη στην ΔΕΘ(φωτο+vids)

Η αίτηση για δωρεά μυελού των οστών, το αίτημα για εξαίρεση από τον ΕΝΦΙΑ των παραπληγικών και τα αστεία με τις γραβάτες. Αναλυτικό ρεπορτάζ.

Ιδιαίτερα ευδιάθετος και δίχως να φορά... γραβάτα εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη βόλτα που πραγματοποίησε σήμερα στα περίπτερα της 81ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά την άφιξή του στις εγκαταστάσεις του εκθεσιακού κέντρου, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και επευφημίες από βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης, φορώντας πουκάμισο χωρίς γραβάτα, κατά τη συνάντησή του με τους διοικούντες της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσο Τζήκα και Κυριάκο Ποζρικίδη, τούς ζήτησε να βγάλουν και αυτοί τις γραβάτες, «για να είμαστε πιο χαλαρά», όπως χαρακτηριστικά είπε. Όπως ήταν φυσικό οι κ.κ. Τζήκας και Ποζρικίδης δεν είπαν «όχι» στη... δελεαστική πρόταση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την περιοδεία του στην Έκθεση από το περίπτερο του Γ' Σώματος Στρατού, όπου φιλοξενείται έκθεση με θέμα το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των Ενόπλων Δυνάμεων. Στο σταντ των Ενόπλων Δυνάμεων έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Πυροτεχνουργούς του Στρατού Ξηράς, αλλά και για την Αεροπορία, στην οποία έχει υπηρετήσει και ο ίδιος. «Η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων στη ΔΕΘ ειναι εξαιρετικά σημαντική, η ιστορική διαδρομή τους μας δίνει αισιοδοξία για ενα ακόμα πιο ελπιδοφόρο μέλλον», έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του συγκεκριμένου σταντ.

Ακολούθως, μετέβη στο περίπτερο 16, όπου φιλοξενείται η ρωσική συμμετοχή. Εκεί ο ίδιος ρώτησε ανθρώπους των Ρωσικών Σιδηροδρόμων σε πόσο χρόνο διανύει το τρένο την απόσταση Μόσχα - Βλαδιβοστόκ. Η απάντηση... απογοήτευσε τον κ. Μητσοτάκη, αφού ο χρόνος που χρειάζεται είναι μία εβδομάδα. «Δεν νομίζω ότι έχω αυτόν τον χρόνο στη διάθεσή μου», είπε χαρακτηριστικά. Στο στάντ του Ταταρστάν, ο πρόεδρος της ΝΔ δοκίμασε το γλυκό «τσακ τσακ» και ήπιε κονιάκ.

Στο περίπτερο του ΟΛΘ τον υποδέχθηκαν ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Μέλλιος και ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Μακρής. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι είναι υπέρ της ανάπτυξης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης μέσα από τις επενδύσεις και τόνισε την ικανοποίησή του ότι σε αυτό «έχει ομονοήσει η πόλη». «Εμείς λέγαμε το αυτονόητο αλλά μέχρι τώρα αυτό δεν ήταν... αυτονόητο», πρόσθεσε.

Επισκεπτόμενος το σταντ του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας-Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, ο ίδιος έκανε αίτηση για να γίνει δότης, ενώ ένα κοριτσάκι τού έκανε δώρο ένα λουλούδι. Σημειώνεται ότι σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς μυελού των οστών.

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της ΝΔ παρακολούθησε με έντονο ενδιαφέρον την εντυπωσιακή επίδειξη του Πυροσβεστικού Σώματος για τους κανόνες πυροπροστασίας στο σπίτι, ενώ φωτογραφήθηκε με κάποιους από τους πυροσβέστες.

Μάλιστα, στο σταντ του Π.Σ. έγραψε ένα ακόμη μήνυμα: «Το Πυροσβεστικό Σώμα συνεισφέρει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση όχι μόνο των αστικών πυρκαγιών αλλά και στην προστασία του δασικού πλούτου. Το περιβάλλουμε με την εμπιστοσύνη και την αμέριστη εκτίμησή μας».

Στο περίπτερο 15 επισκέφθηκε το σταντ της ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού, όπου επανέλαβε το αίτημά του για την παροχή δικαίωματος ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού. Όπως είπε, η ενέργεια αυτή είναι ένας τρόπος να ενωθεί ο απανταχού ελληνισμός.

Στο ίδιο περίπτερο, ο κ. Μητσοτάκης είδε από κοντά το μη επανδρωμένο αερόχημα και το μηχανοκίνητο του ΑΠΘ, αλλά και το αντίστοιχο μονοθέσιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Παράλληλα, έκανε στάση και στο σταντ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, όπου οι υπεύθυνοι του έδωσαν μία γραβάτα. Χαριτολογώντας, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε: «Το θέμα είναι να τη δώσετε στον πρωθυπουργό, εγώ θα τη φοράω σίγουρα».

Φθάνοντας στο περίπτερο του Ελληνικού Παιδικού Χωριού, ο ίδιος τόνισε στους ιθύνοντες ότι «μας δίνετε έμπνευση» και τους κάλεσε να συνεχίσουν την «τόσο σημαντική» δράση τους.

Στη συνέχεια, στο περίπτερο του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας, είχε μια σύντομη συνομιλία με τον γραμματέα του Συλλόγου, ο οποίος του ζήτησε να εξαιρεθεί από τον ΕΝΦΙΑ η πρώτη κατοικία των παραπληγικών. «Θα το φροντίσουμε, το εξετάζουμε ήδη, όταν έχουμε έτοιμη πρόταση θα σας το παρουσιάσουμε», δεσμεύθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η βόλτα του στα περίπτερα της ΔΕΘ ολοκληρώθηκε με αυτό της ΕΛΑΣ, όπου, στο βιβλίο επισκεπτών, άφησε το εξής μήνυμα: «Η δημόσια τάξη είναι απαραίτητη προϋπόθεση ελευθερίας κι ανάπτυξης. Στηρίζουμε τις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, στο καθοριστικό έργο που έχουν αναλάβει».

Να σημειωθεί ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει απόψε στις 20:00 ομιλία προς τους εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την επίσκεψή του στην 81η ΔΕΘ: