Skip to main content

Ξεκίνησε το «αντάρτικο» στη ΝΔ

Πεδίο μάχης ανάμεσα σε Μπακογιάννη και Σαμαρά αποτελεί η περιφέρεια Κρήτης, μετά την απόφαση του προέδρου της ΝΔ να διαγράψει τον «αντάρτη», Χρ.Μαρκογιαννάκη.
Η διαγραφή του Χρήστου Μαρκογιαννάκη από τη Νέα Δημοκρατία μετά από εντολή του Αντώνη Σαμαρά σηματοδοτεί το έναυσμα για την πιο σκληρή ενδοπαραταξιακή μάχη μετά τις εκλογές του Μαΐου, έδρα της οποίας θα είναι η περιφέρεια της Κρήτης.

Ο βουλευτής Χανίων αποτελεί πλέον παρελθόν από τη ΝΔ και βλέπει να ανοίγει ο δρόμος, για να θέσει ανεξάρτητη υποψηφιότητα για τη θέση του περιφερειάρχη Κρήτης και να τεθεί αντιμέτωπος με τον «εκλεκτό» της ΝΔ, Γ.Πλακιωτάκη. Ισχυρό του «χαρτί» θα είναι η στήριξη που θα του παρέχει η πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ως γνωστόν έχει μεγάλη απήχηση στο νησί.

Όπως και να έχει, η εν λόγω περιφέρεια αποτελεί μεγάλο στοίχημα τόσο για τη δυναμικότητα της ΝΔ, όσο και για τη Ντόρα Μπακογιάννη, δεδομένου ότι παραδοσιακά η Κρήτη είναι «πράσινο» νησί. Από τη μία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μπορέσει να εξετάσει κατά πόσο έχει χάσει το ΠΑΣΟΚ από τα σκληρά και αντικοινωνικά μέτρα της κυβέρνησης. Από την πλευρά της η κα Μπακογιάννη, μέσω του Χρ.Μαρκογιαννάκη, θα μπορέσει να δει την απήχηση που έχει στον κεντροδεξιό χώρο, καθώς είναι στα σκαριά και η ίδρυση του πολιτικού της φορέα.

Η μάχη αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα με έντονο πολιτικό παρασκήνιο και δημόσια «καρφιά» εκατέρωθεν, ενώ δεν είναι απίθανο η κόντρα Μπακογιάννη- Σαμαρά να επεκταθεί και σε άλλες περιφέρειες της χώρας.