Skip to main content

Σεμινάριο της Coca-Cola Τρία Έψιλον - 100 νέοι επιστρέφουν στα θρανία

Η Θεσσαλονίκη είναι ο πρώτος σταθμός των εκπαιδευτικών σεμιναρίων που διοργανώνει η Coca-Cola Τρία Έψιλον για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας.

Σε hub γνώσης και έμπνευσης μετατράπηκε o πολυχώρος πολιτισμού Labattoir, όπου πραγματοποιείται σήμερα η πρώτη ημέρα του σεμιναρίου «Youth Empowered» που διοργανώνει η Coca-Cola Τρία Έψιλον για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας.

Η Θεσσαλονίκη είναι ο πρώτος σταθμός των πενθήμερων εκπαιδευτικών σεμιναρίων που θα πραγματοποιηθούν σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Στα άνετα κόκκινα πουφ που στήθηκαν στο Labattoir έχουν καθίσει από σήμερα 100 νέοι, 18 έως 30 ετών, οι οποίοι θα λάβουν από 30 περίπου μέντορες βασικές γνώσεις πάνω στην ανάπτυξη προσωπικών δεξιότητων, την ανάπτυξη business plan, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση projects, τη διαχείριση χρόνου, τα οικονομικά αλλά και τις τεχνικές πώλησης και διαπραγμάτευσης.

Το σεμινάριο συνδυάζει θεωρία και πράξη καθώς οι συμμετέχοντες παρακολουθούν τις ομιλίες και έπειτα χωρίζονται σε 10 ομάδες και κάθονται στα λεγόμενα «workstations» όπου έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν αυτά που έμαθαν.

«Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους νέους να πάρουν τα εφόδια για να διεκδικήσουν ουσιαστικές ευκαιρίες απασχόλησης. Αυτό που προσφέρουμε είναι δεξιότητες, καθοδήγηση από μέντορες που είναι υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς και της εταιρείας μας και δυνατότητες δικτύωσης» δήλωσε η Αγγελική ΠαπαδημητρίουPress και Social Media Coordinator στην Coca-Cola Τρία Έψιλον.

Όπως τονίζει η ίδια στη Voria.gr, η ενέργεια της Θεσσαλονίκης αλλά και των συμμετεχόντων είναι πολύ ωραία και αποτέλεσε ένα δυνατό και ζεστό ξεκίνημα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε νέους που είναι εκτός εργασίας, ανεξαρτήτως του εκπαιδευτικού τους background καθώς μπορεί να είναι από απόφοιτοι Λυκείου έως κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων.

Το πρόγραμμα έχει στόχο μέχρι το 2020 να βοηθήσει συνολικά 20.000 νέους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος του μήνα θα τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα των e-learnings για όποιον θέλει να παρακολουθήσει το σεμινάριο διαδικτυακά. Στην πλατφόρμα θα υπάρχει συγκεντρωμένο όλο το εκπαιδευτικό υλικό, θα υπάρχουν πληροφορίες για νέες θέσεις εργασίας αλλά θα δίνεται και η ευκαιρία επικοινωνίας με τους μέντορες του προγράμματος.