Skip to main content

Ξεκινούν έλεγχοι στα στάδια διακίνησης των καυσίμων

Τη διενέργεια εντατικών ελέγχων σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων λαθρεμπορίας ζητά με εντολή της προς τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες η προϊσταμένη της Εισαγ
Τη διενέργεια εντατικών ελέγχων σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων λαθρεμπορίας ζητά με εντολή της προς τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες η προϊσταμένη της Εισαγγελίας πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, η οποία όρισε ως εποπτεύοντα της διαδικασίας τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Δημήτρη Πιέρρο.

Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας ζητά από τον κ. Πιέρρο να την ενημερώνει κάθε 15 ημέρες για τις ενέργειες που έχουν γίνει και τα αποτελέσματά τους. Σύμφωνα με την παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, ο κ. Πιέρρος καλείται να συνεργάζεται με το ΣΔΟΕ και τις τελωνειακές αρχές, προκειμένου να εντοπίζονται κρούσματα λαθρεμπορίου καυσίμων. Εφόσον διαπιστώνονται κρούσματα λαθρεμπορίας, θα σχηματίζονται αυτοτελείς δικογραφίες και θα εφαρμόζεται διαδικασία του Αυτοφώρου.
 
Στο πλαίσιο της έρευνας θα μελετηθούν και δημοσιεύματα του Τύπου, ενώ θα εξεταστούν και μάρτυρες, προκειμένου να εξακριβωθεί η διαδρομή, που ακολουθούν τα λαθραία καύσιμα και να εντοπιστούν όσοι εμπλέκονται στο δίκτυο λαθρεμπορίας.