Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αρχίζουν εργασίες ανάστασης του πρασίνου στη Νέα Παραλία

Ο δήμος Θεσσαλονίκης αρχίζει από την Πέμπτη εργασίες συντήρησης του πρασίνου στη Νέα Παραλία. Η έναρξη θα γίνει από το Πάρκο των Εποχών.

Μετά τον καθαρισμό και την απολύμανση που πραγματοποιήθηκε χθες στη Νέα Παραλία, απ΄ όπου απομακρύνθηκαν και τα κιγκλιδώματα, ο δήμος Θεσσαλονίκης ξεκινά σειρά εργασιών προκειμένου να μην παρουσιάζει πλέον το παραλιακό μέτωπο εικόνα εγκατάλειψης.

Διαβάστε: Καθαρισμός και απολύμανση στη Νέα Παραλία- Απομακρύνονται τα κάγκελα

Οι εργασίες, κυρίως στο πράσινο, πρόκειται να ξεκινήσουν την Πέμπτη, από το Πάρκο των Εποχών.

Υπάλληλοι από τη Διεύθυνση Πρασίνου, η οποία είναι υπό την εποπτεία του αντιδημάρχου Σωκράτη Δημητριάδη, θα μεταβούν στο χώρο για εργασίες συντήρησης του πρασίνου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, πρόκειται να κουρευτεί το χορτάρι, θα κλαδευτούν τα δέντρα, ενώ θα αντικατασταθούν και όσα έχουν ήδη ξεραθεί.

Παράλληλα, σε συνεννόηση με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Νίκο Ζεϊμπέκη, υπάλληλοι θα καθαρίσουν τα γκράφιτι από μάρμαρα και ξύλα, που βρίσκονται στο πάρκο των Εποχών.

Διαβάστε: Λύσεις ζητούν οι «έξι πληγές» της Νέας Παραλίας - Η επιστολή σε Ζέρβα

«Η παραλία αρχίζει και αλλάζει όψη. Είναι εμφανή τα σημάδια βελτίωσής της. Η προσπάθειες του δήμου συνεχίζεται έως ότου έρθει στην αρχική της κατάστασης όπου όλα λειτουργούσαν», δήλωσε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης.

Για τις εργασίες, που πρόκειται να γίνουν, έχει ήδη ενημερωθεί και ο αρχιτέκτονας της Νέας Παραλίας Πρόδρομος Νικηφορίδης, ο οποίος επανειλημμένως έχει καταγράψει τα προβλήματα στο παραλιακό μέτωπο.

Το επόμενο διάστημα οι εργασίες θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα πάρκα, στο πλαίσιο της συντήρησης της Νέας Παραλίας, που έχει ξεκινήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης.