Skip to main content

Ξεκινούν απευθείας πτήσεις Κρασνοντάρ-Θεσσαλονίκη - Η S7 στη θέση της Ellinair

Τα δρομολόγια αναλαμβάνει μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Ρωσίας παίρνοντας τη θέση της Ellinair του ομίλου Μουζενίδη.

Ξεκινούν το Σάββατο 3 Ιουλίου οι απευθείας πτήσεις από την πόλη Κρασνοντάρ της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη.

Τα δρομολόγια αναλαμβάνει μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Ρωσίας, η S7 Airlines, παίρνοντας τη θέση της Ellinair του ομίλου Μουζενίδη, που εκτελούσε το δρομολόγιο αυτό πριν τη διακοπή τους λόγω της πανδημίας.

Οι πτήσεις θα εκτελούνται από Boeing 737-800 μία φορά την εβδομάδα. Τα Σάββατα θα αναχωρούν από το Κρασνοντάρ για τη Θεσσαλονίκη και τις Κυριακές από τη Θεσσαλονίκη για την πόλη της Ρωσίας.

Σχετική ανακοίνωση για το γεγονός εξέδωσε το Διεθνές Αεροδρόμιο του Κρασνοντάρ γνωστοποιώντας την «έναρξη τακτικών πτήσεων προς τη Θεσσαλονίκη. Αυτό το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021, η S7 Airlines θα ξεκινήσει πτήσεις προς τη Θεσσαλονίκη (Ελλάδα) από το Διεθνές Αεροδρόμιο Κρασνοντάρ».

Παράλληλα, η SkyUp Airlines θα ξεκινήσει πτήσεις από την Οδησσό της Ουκρανίας για τη Θεσσαλονίκη, δρομολόγιο που είχε αντίστοιχα προ πανδημίας η Ellinair. Από την Ουκρανία και για μία φορά την εβδομάδα, θα υπάρξουν πτήσεις και από το Καζάν.

Εξαιτίας της δυσχερής θέσης που έχει περιέλθει ο όμιλος Μουζενίδης συνολικά και κατ΄επέκταση η Ellinair, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το omorfa taxidia, η διοίκηση του αεροδρομίου «Μακεδονία» σκοπεύει να μετακινήσει τα δυο αεροσκάφη της εταιρείας που βρίσκονται στον χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου.

Συγκεκριμένα, θα μετακινηθούν σε άλλον, απομακρυσμένο χώρο, καθώς οι θέσεις στάθμευσης χρειάζονται για να εξυπηρετήσουν την τρέχουσα κίνηση του αεροδρομίου που έχει αυξηθεί.