Skip to main content

Ξεκινούν οι διαδικασίες απαλλοτριώσεων και διάνοιξης της οδού Ψελλού

Σύσκεψη σήμερα στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης με τη συμμετοχή του δήμου Θεσσαλονίκης και της Αττικό Μετρό, μετά από παρέμβαση της Κ. Νοτοπούλου.

Το πράσινο φως για να ξεκινήσουν άμεσα – ακόμα και εντός του μήνα - οι διαδικασίες για τη διάνοιξη της οδού Μιχαήλ Ψελλού άναψε, σήμερα, μετά από σύσκεψη στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Στη σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε η προϊσταμένη του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Κατερίνα Νοτοπούλου, συμμετείχαν από τον δήμο Θεσσαλονίκης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος Θανάσης Παππάς, ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Μπελιμπασάκης και από την πλευρά της Αττικό Μετρό, ο πρόεδρος Γιάννης Μυλόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος Θόδωρος Παπαδόπουλος.

Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε ότι θα προχωρήσουν αρχικά οι διαδικασίες για τις απαλλοτριώσεις και στη συνέχεια για τη διάνοιξη της Ψελλού. Τα χρήματα θα προέρχονται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Υπενθυμίζεται οτι ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης είχε ανακοινώσει πως τα απαιτούμενα χρήματα για τη διάνοιξη της οδού Ψελλού, θα δοθούν αρχικά στην Αττικό Μετρό, προκειμένου να προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις με πιο γρήγορους ρυθμούς.

Το κόστος τόσο των απαλλοτριώσεων όσο και της κατασκευής της οδού θα υπολογιστεί από την Αττικό Μετρό.

Παράλληλα, εξετάζεται και το ενδεχόμενο το κόστος για τη  διαμόρφωση του τερματικού σταθμού του μετρό στην περιοχή της Νέας Ελβετίας να καλυφθεί από το υπουργείο Υποδομών.

Στα σχέδια του δήμου είναι να υπάρξει ένας σχεδιασμός για τον τερματικό σταθμό και να δημιουργηθεί ένας κόμβος, στον οποίο θα βρίσκονται όλα τα μέσα μεταφοράς, ΚΤΕΛ, λεωφορεία, ταξί.

Σημειώνεται πως το ζήτημα της οδού Ψελλού, είναι ζωτικής σημασίας για τον δήμο Θεσσαλονίκης και σχετίζεται με την προωθούμενη ανάπλαση της λεγόμενης Νοτιοανατολικής Πύλης της Θεσσαλονίκης.