Skip to main content

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του κάθετου άξονα Νίκη Φλώρινας-Κοζάνη

Οι μελέτες αφορούν στα τμήματα Αμμοχώρι – Κόμβος Φλώρινας, Ξινό Νερό – Πτολεμαΐδα, το οδικό τμήμα από Α/Κ Αεροδρομίου έως Α/Κ Κοίλων Εγνατίας οδού.

Την πρόσκληση για την ένταξη των μελετών ωρίμανσης των έργων του Κάθετου Άξονα «Νίκη Φλώρινας – Κοζάνη - όρια Ν. Λάρισα», όπως αυτές περιγράφονται στο Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών (Σ.Π.Ε.Μ.) 2014-2025, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας  Γιώργος Κασαπίδης, χθες 6 Σεπτεμβρίου.

Οι μελέτες αφορούν στα τμήματα Αμμοχώρι – Κόμβος Φλώρινας, Ξινό Νερό –  Πτολεμαΐδα, το οδικό τμήμα από Α/Κ Αεροδρομίου έως Α/Κ Κοίλων Εγνατίας οδού καθώς και  στην επικαιροποίηση του Περιφερειακού Δακτυλίου Κοζάνης από Α/Κ Ρυμνίου έως Α/Κ Αεροδρομίου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται στα 10.800.000,00€ με Δικαιούχο Φορέα την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΑΕ και πηγή χρηματοδότησης το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.

Η Περιφέρεια πραγματοποιεί ένα σημαντικό βήμα για την ωρίμανση σπουδαίων οδικών έργων, η υλοποίηση των οποίων θα βελτιώσει την ποιότητα και την ασφάλεια των οδικών μεταφορών, ενώ θα αναβαθμίσει την εξωστρέφεια και το ρόλο της Π.Δ.Μ. σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.