Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν έρευνες σε βάλτο για τον αγνοούμενο κτηνοτρόφο

Μάρτυρας από την περιοχή του Ανατολικού, έσπασε τη σιωπή της και μετά από ενάμιση περίπου χρόνο, αποφάσισε να μιλήσει στο «Τούνελ», για όσα είδε.

Νέες σημαντικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την πολύκροτη υπόθεση του κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από τις 3 Νοεμβρίου 2016, όταν έφυγε από τα σφαγεία της Χαλάστρας

Μάρτυρας από την περιοχή του Ανατολικού του δήμου Δέλτα, έσπασε τη σιωπή της και μετά από ενάμιση περίπου χρόνο, αποφάσισε να μιλήσει στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Τούνελ», για όσα είδε.

Μία μέρα μετά την εξαφάνιση του Δημήτρη Γραικού στις αρχές Νοεμβρίου του 2016, παρατήρησε ένα αυτοκίνητο όμοιο με αυτό που οδηγούσε ο αγνοούμενος, να κινείται ύποπτα χωρίς φώτα, σε απόμερη βαλτώδη περιοχή.

Η πληροφορία αυτή κρίθηκε ιδιαίτερα σημαντική και το «Τούνελ» βρέθηκε στο σημείο που υπέδειξε η μάρτυρας.

Στον τόπο έφτασε και ο νομικός εκπρόσωπος των αδελφών του αγνοούμενου κτηνοτρόφου Νίκος Διαλυνάς.

Τις αμέσως επόμενες μέρες οι εθελοντές του Ομίλου Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού (ΟΦΚΑΘ) θα ξεκινήσουν έρευνες στο βυθό του έλους, με ειδικό εξοπλισμό.

Σημαντικά ήταν και τα όσα είπε στην Αγγελική Νικολούλη στενός φίλος του Δημήτρη Γραικού. Ο κτηνοτρόφος συναντήθηκε μαζί του μία εβδομάδα πριν εξαφανιστεί και του εκμυστηρεύτηκε  πως ήθελε να πουλήσει τα ζώα της μονάδας του. Ήταν ιδιαίτερα πιεσμένος ψυχολογικά από τα οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Το ιστορικό της εξαφάνισης

Ο Δημήτρης Γραικός εξαφανίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου 2016, όταν έφυγε από τα σφαγεία της Χαλάστρας με το αυτοκίνητο του, ένα αγροτικό 4χ4 XILUX TOYOTA, με αριθμό κυκλοφορίας ΝΑΥ 1252. Κρατούσε ένα φάκελο με σημαντικό χρηματικό ποσό, από αγοραπωλησία κρεάτων.

Οι κάμερες ασφαλείας τον είχαν καταγράψει να κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που θα ακολουθούσε για να επιστρέψει σπίτι του.

Στη λήψη της κάμερας, φαίνεται μπροστά από τον επιχειρηματία να προπορεύεται με μικρή απόσταση μεταξύ τους, ένα αυτοκίνητο ανοιχτού χρώματος με αναμμένα φώτα. Ο 59χρονος ακολουθεί χωρίς να έχει ανάψει τα δικά του φώτα.

Η κάμερα κατέγραψε τα δύο οχήματα μέχρι που έφτασαν στη διασταύρωση. Σε εκείνο το σημείο ο επιχειρηματίας φάνηκε να ανάβει φλας για να στρίψει προς τα αριστερά. Ήταν απόγευμα, πέντε και σαράντα ένα λεπτά της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου.

Η έρευνα έδειξε πως το αυτοκίνητο που προπορευόταν ανήκε στον έμπορο με τον οποίο είχε την οικονομική συναλλαγή. Ο ίδιος δήλωσε στο "Τούνελ" πως τον έβλεπε να τον ακολουθεί μέχρι ένα σημείο, ώσπου τον έχασε.