Skip to main content

Ξεκινούν οι παρεμβάσεις στις παιδικές χαρές του δήμου Θέρμης

Το έργο της διαμόρφωσης της παιδικής χαράς στον Τρίλοφο αφορά παρεμβάσεις σε υφιστάμενο χώρο του οικισμού επί των οδών Μ. Αλεξάνδρου & Μακεδονίας

Ανοίγει ο μεγάλος κύκλος των παρεμβάσεων στις παιδικές χαρές του δήμου Θέρμης με τη δημοπράτηση του προϋπολογισμού 129.466 ευρώ .

«Ξεκινάμε με τη δημοπράτηση της παιδικής χαράς στον Τρίλοφο και ακολουθούν οι είκοσι εννέα αυλές των νηπιαγωγείων σε όλη την έκταση του Δήμου Θέρμης. Στο τέλος της χρονιάς δημοπρατούμε άλλες οκτώ υφιστάμενες παιδικές χαρές. Παράλληλα, συνεχίζουμε με τους διαγωνισμοούς για Σουρωτή, Καρδία, Πλαγιάρι και την Αγ. Παρασκευή» τονίζει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δόμησης Απόστολος Τσολάκης.

Πέρα από τις παρεμβάσεις που θα γίνονται στους εξοπλισμούς, τα δάπεδα και τον περιβάλλοντα χώρο των παιδικών χαρών, ο δήμος στοχεύει και στην πιστοποίησή τους σύμφωνα με τις προδιαγραφές για την κατασκευή και λειτουργία των παιδικών χαρών της υπ'αριθμ. 27934/14 (ΦΕΚ 2029 Β/25-07-2014) απόφασης Υπουργού Εσωτερικών.

Το έργο της διαμόρφωσης της παιδικής χαράς στον Τρίλοφο αφορά παρεμβάσεις σε υφιστάμενη παιδική χαρά του οικισμού επί των οδών Μ. Αλεξάνδρου & Μακεδονίας, που χρήζει ανακατασκευής λόγω παλαιότητας του εξοπλισμού και ακατάλληλου υφιστάμενου δαπέδου με σκοπό την πιστοποίησή της.  Σύμφωνα με τη μελέτη, η οργάνωση της παιδικής χαράς περιλαμβάνει έναν κεντρικό χώρο παιχνιδιού, όπου τοποθετούνται νέα όργανα παιχνιδιού.

Περιμετρικά του χώρου αναπτύσσεται διαδρομή πλάτους 1,50 μ. από χυτό βοτσαλωτό δάπεδο, ώστε εξασφαλίζεται ασφαλής ζώνη κίνησης προς όλα τα παιχνίδια. Καθιστικά για ανάπαυση τοποθετούνται κατά μήκος της διαδρομής. Σ' αυτήν εντάσσεται και το υφιστάμενο ξύλινο κιόσκι, το οποίο θα συντηρηθεί και θα αποκατασταθεί.

Επίσης, θα διαμορφωθεί ζώνη πρασίνου με δένδρα, θάμνους και ποώδη φυτά για να προσφέρει σκίαση και προστασία του χώρου από το θόρυβο του δρόμου. Η πρόσβαση στην παιδική χαρά θα γίνεται μέσω σκάλας και ράμπας από την πλευρά του πεζόδρομου. Στην είσοδο θα τοποθετηθεί πινακίδα, η οποία θα φέρει το σήμα πιστοποίησης καταλληλότητας λειτουργίας της παιδικής χαράς και τις απαραίτητες πληροφορίες, όπως αυτές ορίζονται από τις ισχύουσες προδιαγραφές. Θα τοποθετηθούν κιγκλιδώματα όπου χρειάζεται, μικροκάδοι απορριμμάτων, βρύση πόσιμου νερού και σύστημα ηλεκτροφωτισμού και άρδευσης.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε τέσσερις μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης