Skip to main content

Ξεκινούν κοινές δράσεις δήμου - αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη

Η προοπτική περαιτέρω αστυνόμευσης σε Νέα Παραλία, πλατείες, Λαδάδικα και Σιδηροδρομικό Σταθμό επί τάπητος στη συνάντηση Ζέρβα - Χρυσοχοΐδη.

Συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου και την ηγεσία της ΕΛΑΣ είχε το μεσημέρι της Τετάρτης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος συνοδευόταν από τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Δαγκλή.

Η συνάντηση, η οποία διήρκησε μιάμιση ώρα, πραγματοποιήθηκε παρουσία του του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλάκη, του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Κωνσταντίνο Σκούμα, του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης Λάζαρου Μαυρόπουλου και του Διευθυντή στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αντώνη Τζιτζή.

Επί τάπητος τέθηκαν θέματα που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η προοπτική περαιτέρω αστυνόμευσης σε περιοχές όπως είναι η Νέα Παραλία, οι μεγάλες πλατείες, τα Λαδάδικα και η ευρύτερη περιοχή πέριξ του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, το θέμα των ναρκωτικών, η πύκνωση των πεζών και εποχούμενων περιπολιών σε όλο τον δήμο Θεσσαλονίκης καθώς και επιμέρους θέματα που αφορούν την περαιτέρω εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αποφασίστηκε επιπλέον η τακτική αξιολόγηση και από τις δύο πλευρές, ΕΛ.ΑΣ και Δήμο, των κοινών δράσεων σε θέματα ασφάλειας και ευταξίας ώστε η συνεργασία να φέρει άμεσα, απτά αποτελέσματα.

Συμφωνήθηκε να υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τον δήμο Θεσσαλονίκης και να δημιουργηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, κοινό επιχειρησιακό κέντρο, της Ελληνικής Αστυνομίας με την Δημοτική Αστυνομία και άλλες υπηρεσίες του Δήμου για καλύτερο συντονισμό των κοινών δράσεων.

Διαβάστε: Ασφάλεια και εγκληματικότητα στη συνάντηση Ζέρβα – ΕΛΑΣ

Τέλος, έγινε συζήτηση για τους τρόπους αντιμετώπισης και πάταξης του παρεμπορίου και του λαθρεμπόριου καπνικών προϊόντων, της ελεύθερης και απρόσκοπτης κυκλοφορίας των πεζών καθώς και για το ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων που καταλαμβάνουν αυθαίρετα κοινόχρηστο χώρο και της ηχορρύπανσης.