Skip to main content

Ξεκινούν ομαδικές προπονήσεις από αύριο οι ομάδες της Serie A

«Υπάρχουν τόσες πολλές πιέσεις για επανεκκίνηση της Serie A, αλλά είναι απαραίτητο να υπάρχουν οι συνθήκες ασφαλείας», ξεκαθάρισε ο Τζουζέπε Κόντε.

Το πράσινο φως για την έναρξη των ομαδικών προπονήσεων από τη Δευτέρα, 18 Μαΐου άναψε η ιταλική κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε να το ανακοινώνει στο πλαίσιο της περαιτέρω χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί για τον κορωνοϊό.

Η Serie A έχει τεθεί σε αναστολή από τις 9 Μαρτίου και δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία για την επανεκκίνηση της σεζόν, αν και οι ποδοσφαιριστές έχουν αρχίσει τις ατομικές προπονήσεις, τηρώντας πάντα τους κανόνες κοινωνικής απόστασης.

Η Ιταλία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επλήγη από την κρίση του ιού, ενώ το Campionato ήταν το πρώτο πρωτάθλημα που έδωσε αγώνες κεκλεισμένων των θυρών για το κοινό και το πρώτο μεγάλο πρωτάθλημα που ανέστειλε την αγωνιστική του δράση.

Ο κ. Κόντε επιβεβαίωσε ότι οι ποδοσφαιριστές θα επιστρέψουν στις ομαδικές προπονήσεις αύριο αλλά δεν μπόρεσε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το πότε θα πραγματοποιηθεί η επανέναρξη της Serie A.

«Υπάρχουν τόσες πολλές πιέσεις για επανεκκίνηση της Serie A, αλλά είναι απαραίτητο να υπάρχουν οι συνθήκες ασφαλείας», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός της «μπελ παέζε» προσθέτοντας: «Για να δώσουμε μια ακριβή ημερομηνία, πρέπει να έχουμε περισσότερες εγγυήσεις από αυτές που έχουμε αυτή τη στιγμή και απ` ό,τι μου έχουν πει, δεν τις έχουμε ακόμη».