Skip to main content

Ξεκινούν τα έργα για τη νέα Φυλακή που θα αντικαταστήσει τον Κορυδαλλό

Κατεδαφίζονται τα κτήρια στον Ασπρόπυργο και μπαίνουν τα θεμέλια για το νέο Σωφρονιστικό Κατάστημα που θα αντικαταστήσει τις φυλακές Κορυδαλλού.

 

Πρεμιέρα αύριο Πέμπτη, στις 10:30 για τις εργασίες κατασκευής  του Δικαστικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Αθηνών, το οποίο θα αντικαταστήσει τις φυλακές Κορυδαλλού.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη κατεδάφιση κτηρίων στην παλαιά βάση του ΝΑΤΟ, προκειμένου να τεθούν τα θεμέλια για το νέο, υπερσύγχρονο Σωφρονιστικό Κατάστημα.

Η εκδήλωση θα γίνει παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου και της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου.

Το Δικαστικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Αθηνών θα κατασκευαστεί με τη Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), σε οικόπεδο 180 στρεμμάτων.

Θα δημιουργηθούν κελιά κρατουμένων, συνολικής χωρητικότητας 2.000 ατόμων σε 12 πτέρυγες.

Επίσης, θα διαθέτει προαύλια πτερύγων 1.000 τ.μ. με χώρους πρασίνου, υπαίθρια αθλητική εγκατάσταση, ανοικτό χώρο συνάθροισης, πτέρυγα ευάλωτων ομάδων, ημιπτέρυγα ΑΜΕΑ, κλινικές (Γενικής Νοσηλείας – Ψυχιατρική Κλινική), εξωτερικά ιατρεία, χώρους θεραπευτικών Προγραμμάτων (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, 18 ΑΝΩ), σχολικό συγκρότημα και γυμναστήριο.

Όπως ανάφερε σε σχετική ανακοίνωση, πολύ σημαντική είναι η κατασκευή 7 δικαστικών αιθουσών ενώ θα λειτουργήσει και τμήμα Μεταγωγών.

Ο σχεδιασμός προβλέπει την ολοκλήρωση της κατασκευής εντός του 2022.