Skip to main content

Ξεμπλόκαραν τα έργα στο Ποσειδώνιο- Οι εκτιμήσεις για την παράδοσή του

Ποια λύση δόθηκε με τα νερά στο μηχανοστάσιο, έπιασαν δουλειά τα συνεργεία. Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον χρόνο παράδοσης του κολυμβητηρίου στην πόλη.

Ξεκίνησαν και πάλι χθες, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο οι εργασίες που είχαν παγώσει από τον περασμένο Οκτώβριο, λόγω της ύπαρξης υδάτων στο μηχανοστάσιο του κολυμβητηρίου.

Μετά από μια σειρά επαφών ανάμεσα στην Περιφερειακή Επιτροπή Κολύμβησης Κεντροδυτικής Μακεδονίας, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον εργολάβο που είχε αναλάβει το έργο, χθες το πρωί ήρθαν και πάλι τεχνικά συνεργεία στις εγκαταστάσεις του Ποσειδωνίου, για να συνεχίσουν την εκτέλεση των εργασιών που είχαν αφήσει στη μέση, λίγο μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης και την έναρξη του έργου.

Όπως είχε αναδείξει σχετικό ρεπορτάζ της Voria.gr, τα έργα, που αφορούσαν τη συντήρηση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, είχαν παγώσει εξαιτίας υδάτων του υδροφόρου ορίζοντα που πλημμύριζαν το μηχανοστάσιο, εμποδίζοντας τη συνέχιση των εργασιών.

Η λύση στην οποία φαίνεται πως τελικά συμφώνησαν οι εμπλεκόμενοι είναι η δημιουργία φρεατίων και η τοποθέτηση αντλιών, που θα εκτοπίζουν αυτόματα τα ύδατα. Αυτό είναι και το στάδιο στο οποίο τα έργα βρίσκονται από σήμερα. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται ξανά και οι εργασίες συντήρησης που αφορούν τις σωληνώσεις και τα φίλτρα των εγκαταστάσεων και οι οποίες περιλαμβάνονταν στον αρχικό σχεδιασμό του έργου. Την ικανοποίησή του για την επανέναρξη των εργασιών εξέφρασε στη Voria.gr ο Αλέξης Σαββίδης, πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Κολύμβησης Κεντροδυτικής Μακεδονίας.

Ωστόσο, εγείρονται ζητήματα σχετικά με την πιθανή ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου και παράδοσης του κολυμβητηρίου και πάλι στο κοινό. Η σχετική σύμβαση που είχε αρχικά υπογραφεί, όριζε ως ημερομηνία περαίωσης της εργολαβίας την 31η Μαρτίου 2017. Όμως, όπως ανέφερε ο κ. Σαββίδης, σε μία από τις συναντήσεις των φορέων που είχε πραγματοποιηθεί πριν το νέο έτος, ειπώθηκε ότι ίσως υπάρξει καθυστέρηση περίπου δύο μηνών. Συνεπώς, είναι πιθανό το Ποσειδώνιο να παραδοθεί και πάλι στους κολυμβητές του, μέσα στον Ιούνιο. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσουμε χαμένο χρόνο, στο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν», αρκέστηκε να δηλώσει στη Voria.gr ο εργολάβος μηχανικός της ανάδοχης εταιρείας, Σκαρλάτος Καστρήσιος.

Μέχρι τότε οι τρεις πισίνες του Ποσειδωνίου, δύο σκεπαστές (50 μ. και εκμάθησης) και μια 50 μ. υπαίθρια, θα παραμένουν μη προσβάσιμες από την κολυμβητική κοινότητα της Θεσσαλονίκης.

Εκατοντάδες οικογένειες, μικροί και μεγάλοι αθλητές στερούνται τις υποδομές του Ποσειδωνίου, την ίδια ώρα μάλιστα που είναι προβληματική και η λειτουργία του Εθνικού Κολυμβητηρίου (επί της Αγίου Δημητρίου). Τα έργα δεν έχουν τελειωμό ούτε εκεί, αφού, σύμφωνα με τον κ. Σαββίδη, οι εγκαταστάσεις είναι πολύ παλιές και οι σωληνώσεις κατεστραμμένες.