Skip to main content

Ξένα funds συνωστίζονται πέριξ της πλατείας Συντάγματος

Κυρίως, στο κομμάτι της αξιοποίησης ακινήτων και του real estate, που θεωρείται σήμερα ως το περισσότερα υποσχόμενο στην ελληνική αγορά

Μεγάλοι αλλά και μικρομεσαίοι παίκτες, κυρίως από τη Μεγάλη Βρετανία αλλά και τις ΗΠΑ, συνωστίζονται τους τελευταίους μήνες πέριξ της πλατείας Συντάγματος, αναζητώντας επενδυτικές ευκαιρίες. Κυρίως, στο κομμάτι της αξιοποίησης ακινήτων και του real estate, που θεωρείται σήμερα ως το περισσότερα υποσχόμενο στην ελληνική αγορά, μετά τα 10 χρόνια της κρίσης.

Οι νέες είσοδοι, που παρατηρούνται, πολλές, κάποιες από αυτές μάλιστα έκαναν και το αποφασιστικό βήμα, δηλαδή, προχώρησαν σε τοποθετήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, όσοι γνωρίζουν επιμένουν: Σημειώστε το όνομα ενός ένου παίκτη που θα ζητήσει κομμάτι από την ελληνική αγορά του real estate: Brook Lane Capital. Πρόκειται για ένα fund που έχει κάνει ήδη τα πρώτα βήματα του και ετοιμάζει τα επόμενα. Ποιο ήταν το πρώτο χτύπημα του;

Πλειοδότησε σε διαγωνισμό της Alpha Bank για την πώληση ενός καλού χαρτοφυλακίου ακινήτων της πάλαι ποτέ πανίσχυρης «Βωβός». Μια και ο λόγος στην Alpha Bank να σας ενημερώσουμε ότι το επενδυτικό fund Schroeders ανακοίνωσε ότι κατέχει πάνω από το 5% του μετοχικού της κεφαλαίου. Ενδιαφέρουσα εξέλιξη για την τράπεζα, υπό την έννοια ότι η συγκεκριμένη φίρμα τοποθετείται μακροπρόθεσμα, όταν επιλέγει να το κάνει.

Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ότι θα παραμείνει για μεγάλο διάστημα στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha, η οποία έτσι αποκτά έναν ακόμα στρατηγικό εταίρο στο μετοχολόγιο της. Πάντως, το ίδιο fund, κατά καιρούς, έχει δώσει το παρόν στα μετοχικά κεφάλαια κι άλλων ελληνικών συστημικών Τραπεζών.

* Στη φωτο ένα από τα ακίνητα του χαρτοφυλακίου της Alpha Bank, τα οποία ανήκαν στο παρελθόν στην «Μπ. Βωβός Διεθνή Τεχνική», επιφανείας 17.000 τ.μ., στο Χαλάνδρι, το οποίο φιλοξενεί τα κεντρικά γραφεία της Vodafone.