Skip to main content

Ξενάγηση στα τείχη της Θεσσαλονίκης από τη Thessaloniki Walking Tours

Όσοι συμμετάσχουν θα ανακαλύψουν τα πλέον άγνωστα σημεία στα Τείχη κατανοώντας την τεράστια σημασία τους στη μακραίωνη ιστορία της Θεσσαλονίκης.

Στα δυτικά κυρίως τείχη της και την ιστορία της Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν όσοι το επιθυμούν, με τη βοήθεια της ομάδας Thessaloniki Walking Tours, στις 10 Ιουνίου.

«Στρώματα ιστορίας, άγνωστα σημεία, μυστικές ιστορίες, επιγραφές, θραύσματα μνήμης συνθέτουν μια συναρπαστική αφήγηση. Περπατώντας κατά μήκος των δυτικών κυρίως τειχών αναζητούμε τα σημαντικά εκείνα γεγονότα που καθόρισαν την ιστορία της Θεσσαλονίκης αλλά και  τη μικροϊστορία που διαμόρφωσε την ταυτότητα της, διατρέχοντας πολλούς αιώνες ιστορίας», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.



Η διαδρομή, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, έξω από τον ξεναγικό χάρτη, είναι διάσπαρτη από σημεία που ενώνουν το χθες με το σήμερα, το σημαντικό με το φαινομενικά ασήμαντο, το ένδοξο με το σκοτεινό, τα μεγάλα αφηγήματα με την περιπέτεια των ανθρώπων.

Με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο και έχοντας στο μεγαλύτερο μέρος μια συναρπαστική θέα προς το δυτικό κομμάτι της πόλης όσοι συμμετάσχουν θα ανακαλύψουν τα πλέον άγνωστα σημεία στα Τείχη κατανοώντας την τεράστια σημασία τους στη μακραίωνη ιστορία της Θεσσαλονίκης.



Σημείο συνάντησης: Μονή Βλατάδων
Ώρα: 10.30
Συμμετοχή: 10 ευρώ
Πληροφορίες/ κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com