Skip to main content

Ξενάγηση στην Άνω Πόλη για την Παγκόσμια Ημέρα συνδρόμου Down

Μέλη του συλλόγου επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, τους κήπους του Πασά όπου παρακολούθησαν μουσικό δρώμενο από το ΑΠΘ και το Κέντρο Α.Μ.Ε.Α. ο «Σωτήρ»

Για μία ακόμη χρονιά, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα συνδρόμου Down, πραγματοποιήθηκε η δράση «Συμμετέχω Ισότιμα: Πολιτισμός και ιστορία της πόλης μας» από τον τομέα Κοινωνικής Συνοχής-Προσφυγικού & Μεταναστευτικού της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Μέλη του συλλόγου με σύνδρομο Down Ελλάδας, συνοδευόμενα από εκπαιδευτές του υπουργείου Υγείας και του τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ ξεναγήθηκαν στην ανατολική άνω Πόλη, από την πλατεία Μόδη Αθανασιάδη ως τον Άγιο Νικόλαο Ορφανό από την ξεναγό Μαρία Γκιρτζή. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τους κήπους του Πασά όπου παρακολούθησαν μουσικό δρώμενο από το ΑΠΘ και το Κέντρο Α.Μ.Ε.Α. ο «Σωτήρ».

«Ήταν άλλη μία πετυχημένη εκδήλωση του προγράμματος «Συμμετέχω Ισότιμα» που καθιέρωσα ως Αντιπεριφερειάρχης και δίνει το δικαίωμα ισότιμης συμμετοχής στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τον οικοτουρισμό και κάθε έκφανση της καθημερινότητας δημιουργώντας παράλληλα ευκαιρίες μάθησης και ψυχαγωγίας», δήλωσε ο Συντονιστής Κοινωνικής Συνοχής και Μεταναστευτικού Χάρης Αηδονόπουλος.

«Η ισότιμη συμμετοχή κοινωνικών ομάδων με διαφορετικότητα, αποτελεί ύψιστο καθήκον κάθε πολιτισμένης πολιτείας, καθήκον όλων μας», πρόσθεσε ο κ. Αηδονόπουλος.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, καθοριστική για την υλοποίηση της δράσης ήταν η συμβολή των χορηγών seven to seven στην Αγίου Δημητρίου και του ζαχαροπλαστείου Χρόνης.