Skip to main content

Ξενάγηση στο εντυπωσιακό περίπτερο της Google στη ΔΕΘ (φωτο+video)

Design και χρώματα που θυμίζουν τα εντυπωσιακά γραφεία του τεχνολογικού κολοσσού ανά τον κόσμο. Μαγνητίζει το πρόγραμμα επαυξημένης πραγματικότητας

Πόλος έλξης για τους επισκέπτες της 83ης ΔΕΘ είναι το εντυπωσιακό περίπτερο της Google στους χώρους της έκθεσης.

Στο περίπτερο, όπου το μοντέρνο design θυμίζει τα εντυπωσιακά γραφεία του ιντερνετικού κολοσσού ανά τον κόσμο, εκπρόσωποι της Google παρουσιάζουν τα νέα της προγράμματα. 

Κεντρική θέση στο περίπτερο έχει το πρόγραμμα Grow Greek Tourism Online, το οποίο απευθύνεται σε μικρομεσαίες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα και στόχο έχει να εκπαιδεύσει τους επαγγελματίες σε βασικές ψηφιακές δεξιότητες με στόχο να βελτιώσουν την προβολή των επιχειρήσεων τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Google, από το 2014 μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 100.000 Έλληνες που πλέον διαθέτουν τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να προωθήσουν αποτελεσματικά την επιχείρησή τους μέσω διαδικτύου.

Από το σύνολο των εκπαιδευμένων επιχειρηματιών, το 67% δήλωσε ότι έχει δει συγκεκριμένα εμπορικά αποτελέσματα ενώ το 25% των επιχειρήσεων ότι έχουν καταφέρει είτε να βελτιώσουν τη διαδικτυακή προβολή τους είτε να επιμηκύνουν την τουριστική σεζόν.

Όπως εξήγησε εκπρόσωπος της Google, αν βελτιωθούν οι ψηφιακές δυνατότητες των επαγγελματιών του τουρισμού, θα δημιουργηθούν 170.000 νέες θέσεις εργασίες.

Στην τόνωση συγκεκριμένα του τουρισμού της Θεσσαλονίκης στοχεύει το πρόγραμμα Explore Thessaloniki, το οποίο δημιουργήθηκε το διάστημα πριν από τη ΔΕΘ σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα, το οποίο εντάσσεται στο Google Earth δείχνει 27 σημεία ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης μέσα από φωτογραφίες 360 που συνοδεύονται από ενημερωτικό υλικό. Έως τώρα, η Google έχει λανσάρει δύο τέτοια προγράμματα στην Ελλάδα, ένα για μια ελληνική πόλη, τη Θεσσαλονίκη, και ένα για ένα ελληνικό νησί, τη Σαντορίνη. 

Ακόμα, η Google παρουσιάζει το πρόγραμμα της Arts & Culture το οποίο ψηφιοποιεί σε πολύ μεγάλη ανάλυση (giga pixels) τις συλλογές μεγάλων μουσείων ανά τον κόσμο και τις παρουσιάζει στο κοινό. Αναφερόμενη στην πλατφόρμα αυτή, η Public Policy Consultant της εταιρείας, Στέλλα Τσομόκου, τονίζει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Oxford Economics, το 35% των τουριστικών ερευνών για την Ελλάδα αφορούν στον πολιτισμό. Η πλατφόρμα ήδη παρουσιάζει τις συλλογές 11 μουσείων/χώρων πολιτισμού στην Ελλάδα ενώ το ενδιαφέρον για νέες συνεργασίες είναι πολύ μεγάλο.

Τελευταίο τμήμα του περιπτέρου που μαγνητίζει περισσότερο τις νεότερες ηλικίες είναι το tilt brush το οποίο αποτελεί ένα πρόγραμμα επαυξημένης πραγματικότητας στο οποίο με τη βοήθεια μιας ειδικής μάσκας και δύο χειριστηρίων ζωγραφίζει σε έναν τρισδιάστατο κόσμο και νιώθεις κυριολεκτικά ότι μπορείς να μπεις μέσα στη ζωγραφιά σου. Η εφαρμογή αυτή έχει χρησιμοποιηθεί ήδη σε διαφημίσεις και videoclips.