Skip to main content

Ξένο επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Ένας από τους μεγαλύτερους, διεθνώς, forwarders εμπορευματοκιβωτίων ενδιαφέρεται για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Ένας από τους μεγαλύτερους, διεθνώς, forwarders εμπορευματοκιβωτίων ενδιαφέρεται για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Η διοίκηση του ΟΛΑ περιμένει στο επόμενο διάστημα την κατάθεση πρότασης για παραχώρηση του προβλήτα των containers, καθώς το business plan που εκπονήθηκε από τον ξένο κολοσσό στις θαλάσσιες μεταφορές, που δείχνει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης του λιμανιού, εάν ολοκληρωθούν τα έργα λιμενικών υποδομών (σε εξέλιξη η εκβάθυνση του διαύλου).

Ο δ/νων σύμβουλος του ΟΛΑ, Χρήστος Σκεύας, είπε στο alexandroupoli.net/news: «Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου, η οποία αναμένουμε να καταθέσει πρόταση για μακροχρόνια μίσθωση του προβλήτα των containers και του ΣΕΜΠΟ. Η πρόταση θα περιλαμβάνει και επένδυση σε πάγια, γιατί απαιτείται η συμπλήρωση της λιμενικής υποδομής για την εξυπηρέτηση containers». Ο κ. Σκεύας υποστηρίζει ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο που έχουν ανοίξει άλλα λιμάνια της περιοχής, δηλαδή των παραχωρήσεων συγκεκριμένων χρήσεων.

Άλλωστε ο ενδιαφερόμενος επενδυτής γνωρίζει τα πολλά οφέλη που θα προκύψουν εάν προχωρήσει πρωτοβουλία των δύο βορειοελλαδικών λιμανιών ΟΛΑ ΑΕ και ΟΛΚ Α.Ε., όπως και τριών λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας, του ρουμανικού της Κωστάντζας και των βουλγαρικών Μπουργκάς και Βάρνα, που αφορά την ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών, θαλάσσιων και σιδηροδρομικών. Έτσι μεγάλο μέρος από τα φορτία που διακινούνται, με τα γνωστά προβλήματα, από τα Στενά του Βοσπόρου, θα μπορούν να μεταφέρονται μέσω άλλων οδών.