Skip to main content

Ξενοδόχοι Κατερίνης: Μέχρι και αποζημίωση για το μπλόκο στους Σέρβους

Η οικονομική ζημία η οποία έχουν υποστεί ιδιοκτήτες καταλυμάτων στη Β.Ελλάδα χρήζει άμεσης αποζημίωσης, αναφέρουν οι ξενοδόχοι Παραλίας Κατερίνης.

Την έντονη διαμαρτυρία της για τη χθεσινή ταλαιπωρία που υπέστησαν Σέρβοι τουρίστες, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στα σύνορα καθοδόν για τις διακοπές τους στην Ελλάδα, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας Κατερίνης.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε γράψει η Voria.gr, οι Σέρβοι τουρίστες εγκλωβίστηκαν στα σύνορα, καθώς στις 15 Ιουνίου εκτάκτως εκδόθηκε ΦΕΚ το οποίο παρέτεινε το κλείσιμο των συνόρων για κατοίκους χωρών εκτός Ζώνης Σένγκεν μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Διαβάστε: Αναστάτωση σε Πιερία-Χαλκιδική από την απαγόρευση εισόδου σε Σέρβους

Ωστόσο, μετά τις αντιδράσεις, η διέλευση Σέρβων πολιτών από το τελωνείο του Προμαχώνα είναι πλέον ελεύθερη μετά από προφορική οδηγία.

Διαβάστε: Προμαχώνας-Οδηγία για ελεύθερη διέλευση Σέρβων μετά τις αντιδράσεις

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους της Παραλίας Κατερίνης, η «οικονομική ζημία η οποία έχουν υποστεί ιδιοκτήτες καταλυμάτων στη Βόρεια Ελλάδα από την ξαφνική αυτή αλλαγή χρήζει άμεσης αποζημίωσης».

«Η βλάβη της εικόνας της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού είναι τεράστια και είναι θέμα που αφορά άμεσα την κοινωνία της Πιερίας, αφού οι Σέρβοι τουρίστες αιμοδοτούν επί δεκαετίες όχι μόνο τα καταλύματα, αλλά και τις εμπορικές επιχειρήσεις της περιοχής!», τονίζουν χαρακτηριστικά.