Skip to main content

Ξενοδοχείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει ο Ζορπίδης

Η Zorpidis Travel θα αναλάβει τη διαχείριση κεντρικής ξενοδοχειακής μονάδας για τα επόμενα 20 χρόνια – Ανακαίνιση με επένδυση 500.000 ευρώ

Τη διαχείριση ξενοδοχείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει η Zorpidis Travel, όπως αποκάλυψε ο Μιχάλης Ζορπίδης από το βήμα του συνεδρίου με θέμα «Η Θεσσαλονίκη πύλη ανάπτυξης για την Ευρώπη και τη Μεσόγειο».

Ο επικεφαλής του τουριστικού γραφείου της πόλης και πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου είπε πως η εταιρεία του θα αναλάβει για τα επόμενα 20 χρόνια τη διαχείριση μίας κεντρικής boutique ξενοδοχειακής μονάδας με δυναμικότητα 50 δωματίων. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Ζορπίδης, θα πραγματοποιήσει ανακαίνιση με επένδυση της τάξης των 500.000 ευρώ. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες ημέρες, μόλις ολοκληρωθεί και τυπικά η συμφωνία με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου.

Εξάλλου, ο κ. Ζορπίδης είπε ότι η κρίση έχει αναγκάσει τους επαγγελματίες του τουρισμού να γίνουν πιο ευέλικτοι και να μειώσουν τα κοστολόγια, προσφέροντας χαμηλότερες τιμές στους πελάτες. Στηλίτευσε την κρατική πολιτική της υψηλής φορολογίας και των μεγάλων ασφαλιστικών εισφορών, λέγοντας πως «η πολιτεία μας έχει απέναντι και μας συμπεριφέρεται ως κλέφτες και απατεώνες. Μας φορολογούν με τόσα πολλά που κάνει πολύ δύσκολο το να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις μας».

Ο ίδιος είπε ότι ο ετήσιος τζίρος της εταιρείας του, που ξεκίνησε από τον ίδιο το 1970, μειώθηκε στα χρόνια της κρίσης στα 25 εκατ. ευρώ, από 35 εκατ. ευρώ προ κρίσης, ενώ τόνισε πως ο τουρισμός στην Ελλάδα «περπατάει» μόνος του, αφού «έχουμε μία πολύ ωραία χώρα».

Υπογράμμισε ότι η Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, με κορυφαία αυτά της καθαριότητας και της ελλιπούς αστυνόμευσης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «πρέπει το κέντρο της πόλης να καθαριστεί από τους μετανάστες». Εκτίμησε, ωστόσο, ότι η πόλη έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει αρκετούς τουρίστες.