Skip to main content

Ξενοδόχοι: Προσφορές και δωρεάν ακυρώσεις-Οι τιμές σε Χαλκιδική, νησιά

Προσφορές και ευέλικτη πολιτική ακυρώσεων για να δελεάσουν τους Έλληνες να κάνουν διακοπές – Προσιτές τιμές ακόμη και τον Δεκαπενταύγουστο

Στον αστερισμό των δωρεάν ακυρώσεων, των προσφορών και των μειωμένων τιμών βρίσκονται τα ξενοδοχεία, προκειμένου να γίνουν περισσότερο δελεαστικά στον πελάτη, την ώρα που αισθάνεται ανασφάλεια, λόγω της άγνωστης εξέλιξης του κορωνοϊού να προγραμματίσει τις διακοπές του για το επόμενο διάστημα. Με τις πληρότητες, πανελλαδικά να είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα -κατά μέσο όρο στο 20%, τον μήνα που διανύουμε, αν και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού- ξενοδόχοι ανά την Ελλάδα ενισχύουν τη φαρέτρα τους σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες.

Τα ξενοδοχεία, όπως αποδεικνύεται τόσο μέσω των δημοφιλών πλατφορμών που διαθέτουν δωμάτια ξενοδοχείων, όσο και από τις απευθείας ιστοσελίδες των καταλυμάτων, έχουν αποκτήσει ευέλικτη πολιτική ακυρώσεων σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από τον κορονωϊό και οι εν δυνάμει τουρίστες να νιώσουν μία αίσθηση ασφάλειας, πως δεν θα επωμιστούν ένα κόστος, αγνοώντας, μέχρι την τελευταία στιγμή, για το αν τελικά θα κατορθώσουν να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους. 

Μέχρι πρότινος σε πολλά ελληνικά ξενοδοχεία μπορεί να μην υπήρχε η δυνατότητα δωρεάν ακύρωσης, κάτι που ισχύει για την πλειονότητα των ξενοδοχείων στο εξωτερικό (με πιο τσιμπημένες τιμές, έναντι των αρχικών αν ο πελάτης επέλεγε να προπληρώσει το σύνολο των διανυκτερεύσεων) ωστόσο ο κορωνοϊός και η αναστάτωση που έχει προκαλέσει και στη χώρα μας έχει δημιουργήσει νέες συνθήκες. Κάνοντας, πλέον, μία αναζήτηση σε δημοφιλείς πλατφόρμες ο ενδιαφερόμενος θα βρει δελεαστικές τιμές, ακόμη και στους πλέον δημοφιλείς προορισμούς, δυνατότητα δωρεάν ακύρωσης και ενδεχομένως και πρωινό.

Άλλωστε, στο ίδιο πνεύμα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης έδωσε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα μείνουν ξεκρέμαστοι οι Σέρβοι που τελικά δεν θα έρθουν για διακοπές μετά την απαγόρευση που ανακοινώθηκε από την ελληνική κυβέρνηση λόγω έξαρσης της πανδημίας στη χώρα τους (διαβάστε εδώ).

Η Voria.gr σας παρουσιάζει ενδεικτικά παραδείγματα, για την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου αλλά και το Δεκαπενταύγουστο, που αποτελεί την κορύφωση του ελληνικού τουρισμού, σε Χαλκιδική και νησιά, αντλώντας τα στοιχεία από γνωστές πλατφόρμες αναζήτησης δωματίων, αλλά και απευθείας από τα ίδια τα ξενοδοχεία.

Είναι χαρακτηριστικό πως στις πλατφόρμες αναζήτησής εμφανίζονται μηνύματα που αναφέρουν «σε περιόδους αβεβαιότητας η ευελιξία είναι πολύ σημαντική. Σας προτείνουμε να κάνετε κράτηση με επιλογή δωρεάν ακύρωσης σε περίπτωση που αλλάξουν τα ταξιδιωτικά σας σχέδια».

Πώς διαμορφώνονται οι τιμές

Για τετράστερο ξενοδοχείο στη Χαλκιδική την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου η μέση διανυκτέρευση τόσο στο πρώτο πόδι, όσο και στο δεύτερο είναι περί τα 90 με 100 ευρώ με δωρεάν ακύρωση (σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις οι τιμές είναι all inclusive), ενώ για ένα τριάστερο περί τα 70 ευρώ. Για τα στούντιο οι τιμές διαμορφώνονται στα 50 - 60 ευρώ ανά βραδιά. Αντίστοιχη είναι η τιμή και σε ξενοδοχεία δύο αστέρων. Την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου οι τιμές σε πολλά ξενοδοχεία παραμένουν στα ίδια επίπεδα.

Περί τα 50 έως 85 ευρώ θα κληθεί να καταβάλει ο τουρίστας για ξενοδοχείο 3 αστέρων στην Πιερία, ενώ για ξενοδοχείο 4 αστέρων περί τα 100 ευρώ ανά διανυκτέρευση, την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου. Για ένα διάστερο περί τα 40 ευρώ, τιμή που είναι αντίστοιχη και για ένα στούντιο. Σε όλες τις περιπτώσεις δίνεται δυνατότητα δωρεάν ακύρωσης ενώ κάποια εξ αυτών, μεταξύ των παροχών προσφέρουν και πρωινό. Για το Δεκαπενταύγουστο σε κάποια καταλύματα οι τιμές παραμένουν ίδιες, ενώ σε αλλά παρουσιάζουν αύξηση.

Περί τα 70 ευρώ ανά διανυκτερευση θα κληθεί να καταβάλει ο ενδιαφερόμενος για ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο 3 αστέρων στη Θάσο, ενώ σε ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων η τιμή διαμορφώνεται περί τα 90 έως 100 ευρώ.

Περί τα 100 έως 120 ευρώ ανά βραδιά διαμορφώνεται η διανυκτέρευση σε τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείο στη Σκιάθο την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, ενώ για ένα τριάστερο από 70 έως 100 ευρώ. Στα στούντιο η τιμή πέφτει σημαντικά και κυμαίνεται σε πολλές περιπτώσεις από 40 έως 50 ευρώ. Αντίστοιχες είναι οι τιμές στα περισσότερα καταλύματα και το Δεκαπεντάγουστο.

Στη Σαμοθράκη για ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο 3 αστέρων ο επισκέπτης θα πληρώσει ανά βραδιά περί τα 60 ευρώ, ενώ σε ένα διάστερο περί τα 45. Το νησί διαθέτει κατά κύριο λόγο ενοικιαζόμενα δωμάτια τα οποία όμως κινούνται σε αντίστοιχες τιμές με αυτές των ξενοδοχείων. Περί τα 65 έως 75 ευρώ ανά διανυκτέρευση, κοστίζει η τιμή του δωματίου σε ξενοδοχείο 3 αστέρων την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου.

Στη Ρόδο για διαμονή σε τετράστερο ξενοδοχείο η τιμή κυμαίνεται από 100 έως 150 ευρώ, ενώ σε ένα ξενοδοχείο 3 αστέρων περί τα 80 ευρώ έως 100 ευρώ. Σε αρκετές περιπτώσεις σε τετράστερα ξενοδοχεία στη Ρόδο οι τιμές είναι all inclusive.
Σχεδόν αντίστοιχες, με τάση προς τα επάνω, είναι οι τιμές το Δεκαπενταύγουστο.

Στην Πάρο, σε ξενοδοχείο 3 αστέρων η τιμή διαμορφώνεται περί τα 100 έως 120 ευρώ τη βραδιά, σε ένα τετράστερο περί τα 150, ενώ σε πεντάστερο στα 200 ευρώ. Σε πολλά καταλύματα περιλαμβάνεται και πρωινό.

Στην Κρήτη σε ένα ξενοδοχείο τριών αστέρων η μέση τιμή ανά βραδιά είναι στα 70 ευρώ, σε τεσσάρων αστέρων περί τα 80 έως 100 ενώ στα πεντάστερα περί τα 200 ευρώ.

*Οι τιμές, που αναφέρονται στο ρεπορτάζ είναι ενδεικτικές. Υπάρχουν περιπτώσεις χαμηλότερων τιμών ενώ δεν λείπουν και ξενοδόχοι, που προσφέρουν δωμάτια, αντίστοιχα με τα προαναφερθέντα καταλύματα, τα οποία τα κοστολογούν ακόμη και σε διπλάσιες τιμές. Οι τιμές καθορίζονται από τις παρεχόμενες υπηρεσίες αλλά και την περιοχή, εγγύτητα στη θάλασσα που βρίσκεται κάθε κατάλυμα.