Skip to main content

Ξενόφος στη Voria: Είμαστε όλοι προσηλωμένοι στην παραχώρηση του ΟΛΘ

«Η συνδρομή της υφιστάμενης διοίκησης του ΟΛΘ παραμένει σημαντική, όπως υπήρξε και όλο το προηγούμενο διάστημα», τόνισε ο κ.Ξενόφος.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προσπάθεια για την παραχώρηση του ΟΛΘ, όπως δήλωσε στη Voria.gr ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΔΣ της ΟΛΘ ΑΕ που αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης στις 25 Ιανουαρίου για τον ορισμό μεταβατικής διοίκησης για το διάστημα πριν τη μετάβαση στο μάνατζμεντ των ιδιωτών - επενδυτών.

«H προσήλωση όλων μας είναι να ολοκληρωθεί η παραχώρηση του ΟΛΘ, ώστε το λιμάνι να αναπτυχθεί και να αποκτήσει τη θέση που του αξίζει στον παγκόσμιο χάρτη του διαμετακομιστικού εμπορίου. Είμαστε στην τελική ευθεία αυτής της προσπάθειας, στην οποία η συνδρομή της υφιστάμενης διοίκησης του ΟΛΘ παραμένει σημαντική, όπως υπήρξε και όλο το προηγούμενο διάστημα», τόνισε ο κ.Ξενόφος.

Όπως όλα δείχνουν η ένταση που υπήρξε μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της διοίκησης του ΟΛΘ τις προηγούμενες ημέρες για τη διαδικασία που θα οδηγούσε στη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης έχει εκτονωθεί και η ηρεμία έχει επανέλθει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ενόψει της μετάβασης στη νέα εποχή των ιδιωτών-επενδυτών.

Εξάλλου, όπως έγραψε η Voria.gr, στη μεταβατική διοίκηση, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΤΑΙΠΕΔ, θα παραμείνει η επικεφαλής τριάδα, δηλαδή ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Μέλλιος, ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Μακρή και ο αντιπροέδρος Δημήτρης Ρούτος. Η αλλαγή που θα υπάρξει στο μεταβατικό ΔΣ, λένε οι ίδιες πληροφορίες, θα αφορά τη μη συμμετοχή πλέον εκπροσώπων των εργαζομένων.