Σάββατο 4 Ιουλίου 2020
x

ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: 9.040 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟ 2019

Μίλησε και για 4.500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή και 3.200 για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που επιτυγχάνονται με την έγκριση της ευρωζώνης,

Το 2019 θα γίνουν 9.040 προσλήψεις στο Δημόσιο, με βάση τον κανόνα «μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση» επανέλαβε σήμερα η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Μίλησε και για 4.500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή και 3.200 για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που επιτυγχάνονται με την έγκριση της ευρωζώνης, χάρη στον δημοσιονομικό χώρο που εξασφαλίστηκε από τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, ενώ αναμένονται και οι οριστικοί πίνακες διοριστέων για τις 8.166 μόνιμες θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.

Στον απόηχο της εμπλοκής που προκλήθηκε τις προηγούμενες μέρες κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ, η υπουργός σημείωσε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν λόγο να φοβάται τις ψηφοφορίες. Άλλωστε, αποδείχτηκε χθες ότι υπάρχει μια συμπαγής πλειοψηφία γύρω από τη νομοθετική εργασία και γι' αυτό συνεχίζουμε το νομοθετικό μας έργο».

«Eπιδιώξαμε το μέγιστο της συναίνεσης. Κι αυτό φάνηκε και στην ψηφοφορία χθες, όπου, όχι απλώς έλαβε το νομοσχέδιο επί της αρχής την απόλυτη πλειοψηφία, αλλά και στα άρθρα είχαμε και πολύ πιο ευρύτερες πλειοψηφίες» ανέφερε η κ. Ξενογιαννακοπούλου στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7».

Σημείωσε ότι τελικά «επικράτησε η λογική της τεχνητής πόλωσης μέσα στη Βουλή», ενώ έκανε λόγο για «αντικοινοβουλευτικά παιχνίδια». Πρόσθεσε ακόμα ότι «ενώ είχε προχωρήσει πολύ δημιουργικά η όλη διαδικασία, είχε σχεδόν ολοκληρωθεί η διαδικασία και στην Ολομέλεια της Βουλής, είδαμε ξαφνικά να πυροδοτείται ένα κλίμα έντασης χωρίς λόγο επί της ουσίας του νομοσχεδίου. Και όσον αφορά την ψηφοφορία, είχαμε τη σαφή και κυνική δήλωση του κ. Βορίδη - εκτός κλίματος συζήτησης του νομοσχεδίου -, που είπε ότι ο στόχος μας είναι να μην μπορεί αυτή η κυβέρνηση να νομοθετεί. Αυτό δεν είναι στάση δημοκρατική και κοινοβουλευτική» υπογράμμισε η υπουργός, η οποία σημείωσε ότι «από εδώ και πέρα θα πηγαίνουμε σε ονομαστικές ψηφοφορίες, εφόσον γίνεται προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από την αντιπολίτευση».

Ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα των αναδρομικών για τα δώρα στο Δημόσιο, η κ. Ξενογιαννακοπούλου είπε ότι αν η ελληνική οικονομία συνεχίσει την ανοδική πορεία της, θα υπάρξει ανάλογη μισθολογική εξέλιξη για τους δημοσίους υπαλλήλους. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να ληφθούν υπόψη τόσο οι θυσίες του λαού τα χρόνια των μνημονίων, όσο και οι δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ