Skip to main content

Ξενογιαννακοπούλου: Η κυβέρνηση απομονώθηκε στη συζήτηση για την ασφάλιση

Η κυβέρνηση επιδιώκει την υποβάθμιση της ακρόασης των φορέων για το ν/σ για την επικουρική ασφάλιση, τονίζει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, αφού κατέθεσε στη Βουλή νύχτα και μέσα στο κατακαλόκαιρο το σχέδιο νόμου που ιδιωτικοποιεί την επικουρική ασφάλιση, επισπεύδει τη συζήτηση και την ακρόαση των φορέων μία ημέρα πριν κλείσει η Βουλή», δηλώνει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

«Είναι προφανές ότι επιδιώκει την υποβάθμιση της ακρόασης των φορέων και συνολικά της κοινοβουλευτικής συζήτησης στην προσπάθειά της να αποφύγει τις κοινωνικές αντιδράσεις», τονίζει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Από την πλευρά μας», επισημαίνει, «ζητήσαμε να αποσυρθεί αυτό το αντικοινωνικό σχέδιο νόμου που αναιρεί τον δημόσιο διανεμητικό χαρακτήρα του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και την αλληλεγγύη των γενεών προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων, και αποτελεί μετά τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη το επόμενο μεγάλο χτύπημα στην κοινωνική πλειοψηφία», ενώ προσθέτει επίσης ότι «καταγγείλαμε την κυβερνητική μεθόδευση που προσβάλλει και υποβαθμίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία».

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου τονίζει ότι «καμία μεθόδευση δεν θα αποτρέψει την έκφραση της κοινωνικής αντίθεσης στις νεοφιλελεύθερες κυβερνητικές επιδιώξεις». Τονίζει ότι «όπως εξάλλου έγινε φανερό σήμερα, στην πρώτη συζήτηση του σχεδίου νόμου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η κυβέρνηση απομονώθηκε, καθώς όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ήταν απέναντι».

Η αρμόδια τομεάρχης σημειώνει ότι η κυβέρνηση «την ίδια απομόνωση και αποδοκιμασία θα εισπράξει από τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και τους νέους, και συνολικά από την κοινωνία για ένα σχέδιο νόμου που πλήττει τους σημερινούς και μελλοντικούς συνταξιούχους καθιστώντας αβέβαιες και επισφαλείς τις συντάξεις». Επίσης την κατηγορεί, ότι με το σχέδιο νόμου «πλήττει τους νέους που οι εισφορές τους γίνονται αντικείμενο ρίσκου και κερδοσκοπίας» και «πλήττει συνολικά τους φορολογούμενους που θα πληρώσουν τελικά το υπέρογκο κόστος μετάβασης που υπερβαίνει τα 70 δισ., επιβαρύνει το δημόσιο χρέος κατά 49% και υποθηκεύει το μέλλον της οικονομίας και της χώρας».