Skip to main content

Ξενογιαννακοπούλου: θα επιταχύνουμε τις διαδικασίες για τους εμβολιασμούς

Δεν έγινε γνωστό πότε θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί κατά τη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Επιχειρησιακής και Επιστημονικής Αντιμετώπισης της Πανδημίας της Νέας Γρίπης σήμερα στο υπουργείο.
Την Εθνική Επιτροπή Επιχειρησιακής και Επιστημονικής Αντιμετώπισης της Πανδημίας της Νέας Γρίπης συγκάλεσε  η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας λίγες μέρες προτού ξεκινήσει και επίσημα ο εμβολιασμός.
«Στοχεύουμε σε αυστηρούς ελέγχους, επιτήρηση, επαγρύπνηση και προετοιμασία»τόνισε η υπουργός  και «Δίνουμε έμφαση στη κλινική επιτήρηση των κρουσμάτων. Στόχος μας είναι η εποπτεία του τρέχοντος προγράμματος στα σχολεία. Συνεχίζουμε να ακολουθούμε το σύστημα. Θα έχουμε καθημερινή επαφή με τους αρμόδιους φορείς.»Για τους εμβολιαμούς είπε οτι «Αναμένουμε τις αποφάσεις του ΠΟΥ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και του Συμβουλίου Υπουργών Υγείας.»

«Το βασικό μας μήνυμα είναι: επιταχύνουμε την προετοιμασία. Επιτηρούμε την επιδημιολογία. Δίνουμε προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Δίνουμε έμφαση στους  αυστηρούς ελέγχους, την επιτήρηση, την επαγρύπνηση και την προετοιμασία»

Ακόμα ζήτησε τον κατάλογο των επιτροπών του υπουργείου και πως θα προχωρήσει στην παραίτηση τους, σύμφωνα με την εντολή τουΓ. Παπανδρέου.

Η κα Ξενογιαννακοπούλου αναμένεται να έχει και περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα το οποίο διαρκώς εξελίσσεται και στη συνεδρίαση των υπουργών υγείας στις Βρυξέλλες.