Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020
x

ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ:Η ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΑΦΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ

«Η χώρα γύρισε σελίδα, έπειτα από οκτώ μνημονιακά χρόνια, ανακτά σταδιακά περιθώρια πολιτικών επιλογών», είπε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Το πρόβλημα του χώρου της Κεντροαριστεράς είναι ότι δεν έχει σαφή ιδεολογική και πολιτική φυσιογνωμία, διότι επιδιώκει να εκφράσει ετερόκλητες δυνάμεις. Ένα μέρος από αυτές έχει καθαρή κεντροδεξιά κατεύθυνση και επιθυμεί συμπόρευση με τη ΝΔ», τονίζει στη «Νέα Σελίδα» η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η ίδια προσθέτει ότι «δεν αποτελεί πολιτικό στίγμα (σ.σ.: για την Κεντροαριστερά) ο αντικυβερνητισμός, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που σε ολόκληρη την Ευρώπη αναδεικνύεται η ανάγκη ευρύτερων προοδευτικών συγκλίσεων και συνεργασιών», ενώ αναφέρεται στις προτεραιότητες και τις μεγάλες αλλαγές που σχεδιάζονται στο πεδίο της δημόσιας διοίκησης. Στον αντίποδα, ο κ. Μητσοτάκης «ξεδίπλωσε ένα σχέδιο που αποβλέπει σε απολύσεις και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δημοσίου», σχολιάζει η υπουργός και περιγράφει ως «δεξιά στροφή με νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα» το ιδεολογικό στίγμα της ΝΔ.

«Το κλίμα ήδη αντιστρέφεται. Η χώρα μας έχει πλέον γυρίσει σελίδα, έπειτα από οκτώ δύσκολα μνημονιακά χρόνια, και ανακτά σταδιακά περιθώρια πολιτικών επιλογών. Η πολιτική μπαίνει ξανά δυναμικά στο προσκήνιο. Αυτό φάνηκε και από την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, με την οποία έθεσε το προγραμματικό πλαίσιο και τις βασικές κατευθύνσεις ενός προοδευτικού, αναπτυξιακού και κοινωνικού σχεδίου για την νέα αυτή περίοδο. Οι πολίτες βλέπουν, συνεκτιμούν και συγκρίνουν από τη μια ένα προοδευτικό σχέδιο με χειροπιαστές δεσμεύσεις, που ήδη άρχισαν να υλοποιούνται, και από την άλλη το πισωγύρισμα σε μια υπερσυντηρητική νεοφιλελεύθερη αντίληψη, την οποία εκφράζει σήμερα η Νέα Δημοκρατία», αναφέρει η υπουργός.

«Η δημόσια διοίκηση βρίσκεται στην καρδιά της προσπάθειας για τη θεσμική, παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας μας» , τονίζει. «Αποτελεί βασικό πυλώνα της δημοκρατικής λειτουργίας, της δίκαιης ανάπτυξης και του κοινωνικού κράτους. Στόχος μας είναι η επιτάχυνση και η ολοκλήρωση των θεσμικών αλλαγών που εγγυώνται την αποτελεσματικότητα, την ανεξαρτησία και την αξιοκρατία στη λειτουργία της. Επιδιώκουμε την ενδυνάμωσή της με το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό, την ποιοτική της αναβάθμιση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών της χώρας μας στη νέα εποχή που διανύουμε».




A+
A-







ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ