Skip to main content

Ξεπαγώνει το έργο για το αποχετευτικό Αρναίας και Παλαιοχωρίου ύψους 5 εκατ ευρώ

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ενέκρινε τους όρους διακήρυξης του έργου το οποίο μπαίνει σε τροχιά διαγωνισμού για ανάδειξη νέου αναδόχου.

Ένα μεγάλο έργο πνοής για την ποιότητα ζωής στον δήμο Αριστοτέλη για τη «Συλλογή, επεξεργασία, μεταφορά και διάθεση των λυμάτων Αρναίας και Παλαιοχωρίου», βγήκε από τέλμα ετών χάρη σε ενέργειες της Δημοτικής Αρχής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, μετά τις σχετικές τροποποιήσεις της μελέτης και την προέγκριση των τευχών δημοπράτησης από τη διαχειριστική αρχή του αρμόδιου υπουργείου, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ενέκρινε τους όρους διακήρυξης του έργου το οποίο μπαίνει σε τροχιά διαγωνισμού για ανάδειξη νέου αναδόχου και άμεση έναρξη υλοποίησής του, με προϋπολογισμό 5.0059.269 ευρώ. Το εν λόγω έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, ενώ η αρχική του χρηματοδότηση είχε γίνει το 2011.

Πρόκειται για την κατασκευή του «ταλαιπωρημένου», όπως το χαρακτηρίζει ο δήμος, από προηγούμενη εργολαβία, αποχετευτικού δικτύου της Αρναίας και την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου του Παλαιοχωρίου που θα οδηγεί το σύνολο των λυμάτων των δύο Κοινοτήτων στη Μονάδα Επεξεργασίας (βιολογικός καθαρισμός) που ολοκληρώνεται στο Παλαιοχώρι.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, δήλωσε σχετικά:

«Γίνεται πλέον αντιληπτό από τους πολίτες, ότι ο Δήμος Αριστοτέλη έχει μπει σε εποχή αληθινής αποτελεσματικότητας, του είδους που δεν περιορίζεται σε γραφειοκρατικές διαδικασίες χωρίς συνέχεια, αλλά αποδίδει στους πολίτες ορατό και χειροπιαστό έργο!

Και στο κομμάτι της διαχείρισης των αστικών λυμάτων κάνουμε σημαντικά βήματα:    

-Ολοκληρώνεται η κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων στο Παλαιοχώρι.
-Δημοπρατήθηκε μετά από χρόνια ο βιολογικός σταθμός στη Μεγάλη Παναγία.
-Ολοκληρώθηκε η σύνταξη της μελέτης για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς λυμάτων από την Ουρανούπολη στο βιολογικό των Νέων Ρόδων.
-Υποβλήθηκαν προς ένταξη στο " Αντώνης Τρίτσης" α) μελέτη για την επέκταση του αποχετευτικού δικτύου της Ιερισσού με προϋπολογισμό 1,7 εκ ευρώ, β) μελέτη για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου Σταγείρων Στρατονίκης προϋπολογισμού 2,7 εκ ευρώ, γ) μελέτη για την αναβάθμιση του βιολογικού της Αμμουλιανής για υποδοχή βοθροφόρων.
-Ολοκληρώνεται η μελέτη για το διαχωρισμό ομβρίων και αστικών λυμάτων στο Νεοχώρι με προϋπολογισμό 5,7 εκ ευρώ.
-Υποβλήθηκε πρόταση χρηματοδότησης της μελέτης για αναβάθμιση των βιολογικών σταθμών Ιερισσού, Ουρανούπολης , Νέων Ροδων και Γοματιου

Την ίδια ώρα, μετά από μήνες μεθοδικής δουλειάς και προετοιμασίας, οι δημότες του Αριστοτέλη βλέπουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του οικισμού να εκτελούνται έργα προϋπολογισμού πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Επιπλέον, πολλά βρίσκονται σε φάση ένταξης προς χρηματοδότηση, με στόχο να ξεκινήσει η υλοποίηση αρκετών, πριν ακόμα λήξει αυτή η δημοτική θητεία! Ευχαριστώ γι` αυτό τους συνεργάτες μου και το προσωπικό του Δήμου, όλους όσοι εργάζονται εδώ και πολλούς μήνες σε πυρετώδεις ρυθμούς!»