Skip to main content

Οι Θεσσαλονικείς έκαναν πάνω από 1 εκατ. βόλτες με πατίνια της Lime

Με συνολικά 1 εκατομμύριο βόλτες, οι πελάτες της Lime στη Lime έχουν συμβάλλει στην εξοικονόμηση 100+ τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

Τις 1 εκατομμύριο βόλτες έφτασε στη Θεσσαλονίκη η εταιρεία ηλεκτρικών πατινιών Lime στις 5 Ιουνίου.

«Το ορόσημο αυτό υπογραμμίζει την επιτυχία της Lime στη δημιουργία μιας νέας κουλτούρας της μικρο-κινητικότητας και ενός νέου τρόπου μετακίνησης των αναβατών εντός πόλεων με έναν ασφαλεί βιώσιμο και προσιτό τρόπο», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι μετακινήσεις στη Θεσσαλονίκη επαναπροσδιορίζονται με τα ηλεκτρικά σκούτερ Lime που καταγράφουν περισσότερες από ένα εκατομμύριο βόλτες σε λιγότερο από 2 χρόνια. Η Lime κυκλοφόρησε στη Θεσσαλονίκη τον Δεκέμβριο του 2018 και έγινε ουσιαστικό μέρος της ζωής στην πόλη.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρέχουμε έναν φιλικό προς το περιβάλλον και ασφαλή τρόπο μεταφοράς σε μια πόλη που αγαπάμε τόσο πολύ. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τους κατοίκους να ξανασκεφτούν τον τρόπο που μετακινούνται στην πόλη», λέει ο Petko Anchev, Διευθυντής Επιχειρήσεων της Lime Greece. «Η ολοκλήρωση περισσότερων από 1.000.000 διαδρομών σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα αποτελεί παράδειγμα της αφοσίωσης της Θεσσαλονίκης στην καινοτομία», σημειώνει.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, 2 στα 10 άτομα στη Θεσσαλονίκη έχουν κάνει μια βόλτα με ένα σκούτερ της Lime από τον Δεκέμβριο του 2018.

«Με συνολικά 1 εκατομμύριο βόλτες, οι πελάτες της Lime στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας είναι άμεσα υπεύθυνοι για την εξοικονόμηση 100+ τόνων CO2 και μείωση χρήσης σε άνω των 43.000 λίτρων καυσίμου των αυτοκινήτων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Μειώνοντας την κυκλοφοριακή συμφόρηση και τις εκπομπές ρύπων, η Lime επιτρέπει την μετατροπή και την απελευθέρωση περισσότερου χώρου αφιερωμένου στους ανθρώπους και όχι στα αυτοκίνητα. Η μικροκινητικότητα μπορεί να μειώσει τη ρύπανση και να μετριάσει την κλιματική αλλαγή παρέχοντας καθαρή και αποτελεσματική μετακίνηση σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, η Lime συνεργάζεται με τους αρμόδιους φορείς της κοινότητας που έχουν το όραμα της δημιουργίας υποδομών χωρίς αυτοκίνητα, όπως προστατευόμενες λωρίδες ποδηλάτων, διαδρομές πολλαπλών χρήσεων και πιο προσβάσιμη δημόσια μετακίνηση», καταλήγει η εταιρεία.