Skip to main content

Ξεπούλησαν τα αντισηπτικά στη Θεσσαλονίκη λόγω κορωνοϊού

Τα ράφια πολλών σούπερ μάρκετ τόσο στο κέντρο όσο και στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης έχουν αδειάσει από υγρά απολυμαντικά για τα χέρια.

Μετά την «επιδρομή» στις χειρουργικές μάσκες, λόγω της γρίπης, αλλά και εξαιτίας του παγκόσμιου συναγερμού που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός, ο Covid-19 όπως είναι πλέον η επίσημη ονομασία του, το επόμενο... χτύπημα έρχεται για ό,τι αντισηπτικό κυκλοφορεί στην αγορά, για τα χέρια.

Είναι χαρακτηριστικό πως τα ράφια πολλών σούπερ μάρκετ τόσο στο κέντρο, όσο και στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης, έχουν αδειάσει από υγρά απολυμαντικά για τα χέρια, με αποτέλεσμα όσοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν να δοκιμάζουν την τύχη τους σε αρκετά καταστήματα μέχρι να βρουν το... πολυπόθητο μπουκαλάκι.

Κάποια, δε, σούπερ μάρκετ έβγαλαν σε προσφορά γνωστές μάρκες απολυμαντικών με αποτέλεσμα το απόθεμα που διέθεταν να εξαφανιστεί  μέσα σε  λίγες ώρες, όπως λένε χαρακτηριστικά εργαζόμενοι.

Κάποια άλλα σούπερ μάρκετ έχουν φυλαγμένες δύο - τρεις συσκευασίες σε συρτάρια για τους «καλούς πελάτες».

Τα αντισηπτικά χεριών γίνονται ανάρπαστα, τα καθαριστικά μαντηλάκια χεριών φιγουράρουν πλέον στα πιο κεντρικά σημεία των σούπερ μάρκετ και οι Θεσσαλονικείς μπαίνουν για τα καλά στον αστερισμό της «τρέλας» που προκαλούν οι ιώσεις, αλλά και ο Covid-19.

Την ίδια ώρα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις Κινέζων που αγοράζουν κατά δεκάδες τα καθαριστικά χεριών, τα αντισηπτικά αλλά και ότι άλλο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως απολυμαντικό.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση Κινέζων που γέμισαν τροχήλατα καλάθια σούπερ μάρκετ με ξίδια, που μπορούν να λειτουργήσουν ως απολυμαντικά.

Η ανησυχία που έχει προκληθεί και στη χώρα μας, έχει πλέον μετουσιωθεί σε καθημερινή εικόνα καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης αντικρίζει κανείς διερχόμενους όλων των ηλικιών με μάσκες στο πρόσωπο, προκειμένου να προφυλαχθούν από τα μικρόβια.

Κινέζοι στέλνουν στη χώρα τους μάσκες

Δυσεύρετες είναι εδώ και μέρες οι χειρουργικές μάσκες στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης  με αποτέλεσμα εταιρείες και φαρμακεία να αναγκάζονται να προμηθεύουν κατά προτεραιότητα, γιατρούς, κλινικές και μεγάλα κέντρα αποκατάστασης. Όπως λένε φαρμακοποιοί δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ατόμων που προμηθεύονται μάσκες χωρίς να υπάρχει λόγος, αλλά και αντιϊκά φάρμακα, όπως είναι το Tamiflu, που τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να κάνει θραύση.

Πάντως όπως λένε φαρμακοποιοί σύνηθες φαινόμενο είναι Κινέζοι που ζουν στη Θεσσαλονίκη να αγοράζουν ολόκληρα κουτιά με μάσκες, ή ό,τι απολυμαντικό βρουν για να τα στείλουν στη χώρα τους. «Αυτή η κατάσταση δημιουργεί παρενέργειες καθώς πλέον τα φαρμακεία παραλαμβάνουν πολύ μικρότερες ποσότητες από αυτές που παραγγέλνουν με αποτέλεσμα να μην έχουν επάρκεια» επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι.