Skip to main content

Ξεσηκωμός των Ελλήνων πατριωτών για να μην κυρωθούν οι Πρέσπες

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι εντυπωσιακή - Αναμένεται να πραγματοποιηθεί ίσως η ογκωδέστερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ.

Πριν από μια εβδομάδα, δημοσίευσε η Voria.gr. την έκκληση που απηύθυναν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, να αρνηθούν να κυρώσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Με μακροσκελή ανακοίνωσή τους οι Παμμακεδονικές τονίζουν:

«Κυρίες και κύριοι βουλευτές, σε οποιοδήποτε κόμμα και αν ανήκετε, κάνετε το καθήκον σας τηρώντας το Σύνταγμα και τους νόμους και πάνω από όλα κάνετε το καθήκον σας προς την πατρίδα μας: αρνηθείτε να κυρώσετε αυτή την συμφωνία».

Τονίζουν επίσης, «Είναι τραγικό το ερώτημα που πιστοποιεί την αφαίρεση της πολιτιστικής και πολιτικής μας ταυτότητας: Αν αυτοί είναι Μακεδόνες, τότε εμείς τι είμαστε;».

Οι Παμμακεδονικές, και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, δεν μένουν στην έκκληση προς τους βουλευτές, αλλά διοργανώνουν μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Κυριακή, στις 20 Ιανουαρίου και ώρα 14:00 στο Σύνταγμα. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι εντυπωσιακή και παρόλο που ο χρόνος προετοιμασίας του ήταν μόλις 7 ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί ίσως η ογκωδέστερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ.

Στην ανακοίνωση προστίθεται: «Οι Έλληνες θα συμμετέχουμε μαζικά ώστε να διατρανωθεί με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ τρόπο η αντίθεσή μας στην παράδοση του ονόματός μας στους παραχαράκτες της Ιστορίας της Μακεδονίας. Οι Έλληνες θα δώσουμε με ΕΙΡΗΝΙΚΟ τρόπο την απάντηση σε όσους διατυμπανίζουν ότι έχουν πειστεί για τα δήθεν πλεονεκτήματα της «συμφωνίας».

» Οι Έλληνες θα ακυρώσουμε με τον ΑΡΙΘΜΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ και την ΦΩΝΗ μας τη «συμφωνία» που είναι εθνικά επιζήμια για την Πατρίδα μας και που οδηγεί στον διαμελισμό της.

Πέραν αυτού, οι ίδιοι φορείς ετοιμάζουν μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας από τις Πρέσπες στην Αθήνα και τη συλλογή χιλιάδων υπογραφών σε όλη την επικράτεια για να μη κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών από την ελληνική πλευρά. Εκρποσωπώντας τους φορείς, ο Ιωάννης Αθανασιάδης δήλωσε, ότι αμέσως μετά το συλλαλητήριο ξεκινά τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου μια πολυήμερη πορεία διαμαρτυρίας που για συμβολικούς λόγους, από τις Πρέσπες και θα καταλήξει στις 27 Ιανουαρίου ξανά στην Αθήνα.

Στις Πρέσπες, λαός, φορείς και κλήρος θα υπογράψουν ένα «συμφωνητικό μη αναγνώρισης της Συμφωνίας των Πρεσπών» προκειμένου να καταδείξουν ότι «ο ελληνικός λαός δεν θα αποδεχθεί ποτέ την εκχώρηση της ιστορίας και της ταυτότητάς του στους Σκοπιανούς. Αυτή η διαδικασία με την συλλογή υπογραφών θα συνεχιστεί σε όλες τις πόλεις της Βορείου Ελλάδας Καστοριά, Βέροια, Νάουσα, Δράμα, Καβάλα, Θεσσαλονίκη (κ.ο.κ.) και θα επεκταθεί σε όλη την επικράτεια.

Το κονβόι διαμαρτυρίας θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 27 Ιανουαρίου με νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα, ενώ το Σάββατο 26 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο και στον Πειραιά. «Η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, πάνω από το 85%, θεωρεί λανθασμένη την συμφωνία. Κάνω έκκληση στον πρωθυπουργό να μην επιμείνει σε αυτό το λάθος», επεσήμανε ο Ιωάννης Αθανασιάδης και κάλεσε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει στη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί, ότι η Εταιρεία Μακεδονικών σπουδών φαίνεται ότι εδώ και καιρό "απογαλακτίζεται" από την πολιτική Νίκου Μέρτζου, και υιοθετεί τώρα τις θέσεις των Παμμακεδονικών και της Ομοσπονδίας Μακεδόνων. Σε σχετική ανακοίνωση, εκφράζονται οι θέσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσής της για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Καλεί την Βουλή να μη κυρώσει την ετεροβαρή σε βάρος της χώρας μας Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ ζητά από την ελληνική κυβέρνηση την προκήρυξη δημοψηφίσματος. Ακόμη, η ΕΜΣ καλεί «τους Έλληνες να συμμετάσχουν στην παλλαϊκή συγκέντρωση στην Αθήνα, την ερχόμενη Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019». 

Παράλληλα, η εν γένει Αριστερά, εκφράζουσα τις θέσεις των ισχυρών της Δύσης, διοργανώνει Αντισυγκέντρωση με τους λεγόμενους αντιεξουσιαστές, "απέναντι" από το συλλαλητήριο για την Μακεδονία, την Κυριακή στη 1 το μεσημέρι, με την ανακοίνωση: «Καμία συμμετοχή. Καμία ανοχή στα εθνικιστικά συλλαλητήρια. Πίσω φασίστες - Εμπρός Σύντροφοι»!

Αξίζει να σημειωθεί, η αντιδημοκρατική στάση διευθυντή Αστυνομίας, ο οποίος -άγνωστο αν ιδία βουλήσει, ή κατόπιν προφορικής εντολής ανωτέρων του, και άγνωστο αν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό-  ζητά από τους υπ’ αυτόν αστυνομικούς να αναφέρουν τον αριθμό ατόμων καθώς και μέσων μεταφοράς που προτίθενται να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις στην Αθήνα. Η άλωση του κράτους από κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, προχωρεί.