Skip to main content

Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι στον Εχίνο Ξάνθης για την καραντίνα (vid)

Στο άκουσμα της είδησης πως ο οικισμός μπαίνει εκ νέου σε καραντίνα επτά ημερών οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν και βγήκαν στους δρόμους.

Έντονα διαμαρτύρονται για την επιβολή νέου lockdown οι κάτοικοι του Εχίνου Ξάνθης λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που παρουσιάστηκε στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται, ότι με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, ο δήμος Μύκης της Ξάνθης μπήκε σε καραντίνα από την Πέμπτη μετά τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού.

Σήμερα, Παρασκευή ανακοινώθηκαν 20 νέα κρούσματα του ιού, εκ των οποίων κατά πληροφορίες, τα επτά προέρχονται από τον δήμο Μύκης και το ένα από την Ξάνθη.

Σύμφωνα με το xanthinea.gr, στο άκουσμα της είδησης πως ο οικισμός μπαίνει εκ νέου σε καραντίνα επτά ημερών, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19, οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν και βγήκαν στους δρόμους.

Το μεσημέρι της Παρασκευής οι τόνοι ανέβηκαν στον οικισμό με τους κατοίκους να ζητούν έντονα την άρση των περιοριστικών μέτρων, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως υπάρχουν και άλλοι οικισμοί με κρούσματα στην Ελλάδα αλλά δεν έχουν τεθεί σε καραντίνα ενώ κάνουν λόγο για στοχοποίηση του Εχίνου.

Μάλιστα τονίζουν πως θα έπρεπε το lockdown να αφορά όλη την Π.Ε. Ξάνθης και όχι μόνο τον Εχίνο, καθώς διαφορετικά πρόκειται για στοχοποίηση του οικισμού τους.

Στην είσοδο του οικισμού υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις που επιτηρούν την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων και προσπάθησαν να επιβάλουν την τάξη στους κατοίκους, ζητώντας τους να ακολουθήσουν τα περιοριστικά μέτρα.

Στην περιοχή μετέβησαν εσπευσμένα το πρωί της Παρασκευής ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

«Είχαμε μια τοπική έξαρση κυρίως στο δήμο Μύκης όπου ανήκει ο Εχίνος. Πολλά από τα κρούσματα αφορούν ασυμπτωματικούς» είπε ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε ότι η αντιμετώπιση, θα γίνει με τον επιστημονικό τρόπο που είναι γνωστός, με εκτεταμένο εργαστηριακό έλεγχο, τον περιορισμό και απομόνωση των κρουσμάτων και νοσηλεία των πιο βαριών περιστατικών. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα παραμείνει στην περιοχή και θα πραγματοποιεί ελέγχους.

Από την πλευρά του, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι η προσπάθεια πρέπει να είναι μεγάλη και συντονισμένη για επτά ημέρες και αφού εφαρμοστούν αυστηρά τα μέτρα θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση για να ληφθούν νέες αποφάσεις.