Skip to main content

Ξεσηκώθηκαν οι μετανάστες στο κέντρο κράτησης στη Λέσβο

Εξέγερση στο Κέντρο Κράτησης στην Παγανή Λέσβου από τους μετανάστες που διαμαρτύρονται για τις άθλιες συνθήκες διαμονής τους. Την ίδια στιγμή φημολογείται ότι ο αριθμός τους θα πολλαπλασιαστεί καθώς
Ξεσηκώθηκαν οι 800 μετανάστες στην Παναγή Λέσβου διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαμονής απαιτώντας να τους δοθούν άμεσα τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να φύγουν από τη χώρα. Ο αριθμός των μεταναστών είναι τριπλάσιος από αυτόν που μπορεί να φιλοξενήσει το κέντρο (χωρητικότητα έως 300 άτομα) ενώ ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς, καθώς κατά τη διάρκεια των εξεγέρσεων κατέφθασε λεωφορείο με νέους μετανάστες.

Αγανακτισμένοι οι ανήλικοι που φιλοξενεί το κέντρο έσπασαν τα κάγκελα στα παράθυρά τους και στη συνέχεια ανέβηκαν στην ταράτσα βάζοντας φωτιά σε διάφορα αντικείμενα ( στρώματα, κουβέρτες) και σε σκουπίδια. Την ίδια στιγμή, οι ενήλικοι έσπασαν τις πόρτες του κτιρίου και κατέλαβαν τον προαύλιο χώρο.

Η κατάσταση των μεταναστών στην Ελλάδα, φαίνεται ότι θα χειροτερεύσει καθώς μετά την αποστολή εκκένωσης που πραγματοποίησε η γαλλική αστυνομία στον καταυλισμό, συνέλαβε 300 παράνομους μετανάστες, που σύμφωνα με πληροφορίες από τις γαλλικές αρχές, θα έρθουν στην Ελλάδα, καθώς η χώρα μας θεωρείται πύλη εισόδου για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει υπάρχει επίσημο αίτημα από τη Γαλλία, όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι της χώρας μας.

Χριστίνα Καραμανίδου