Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019
x

ΞΕΣΠΑΣΕ Ο ΜΥΡΟΦΟΡΙΔΗΣ: ΔΕΝ ΗΡΘΑ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΑΦΕΤΖΗΣ

«Καλός με όλο τον κόσμο δεν το έπαιξα ποτέ, για αυτό έχω φανατικούς εχθρούς και φανατικούς φίλους, πάμε μόνο για άνοδο»,δήλωσε το στέλεχος του Γηραιού

Για τις μετεγγραφές που έκανε ο Ηρακλής, τις αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών, τις φήμες για γερασμένους παίκτες, για το αν θα υπάρξει συνέχεια στις μεταγραφές και τι γίνεται με τον Ντούνη μίλησε στον ρ/σ «Metropolis», ο Παύλος Μυροφορίδης.

Παράλληλα, ο Κοζανίτης τεχνικός διευθυντής σχολίασε την προοπτική χορηγίας του Τομ Παπαδόπουλου ενώ έκανε κάλεσμα στον κόσμο να συσπειρωθεί γύρω από την ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε το στέλεχος του «Γηραιού»:

Για τις μετεγγραφές που έκανε ο Ηρακλής: «Οι μετεγγραφές είναι αυτό που πρέπει να δώσουμε ανάλογα με την ιστορία του Ηρακλή. Πρέπει να σέβεσαι την ομάδα που δουλεύεις και το παρελθόν της. Στο τραπέζι δεν μπορείς να πάρεις άνοδο, ούτε με ευχολόγια. Πρέπει να παλέψεις κάθε στιγμή, κάθε λεπτό ακόμη και αν δεν παίζεις καλά. Πρέπει κάθε μέρα να είσαι έτοιμος και προετοιμασμένος για ό,τι συμβεί. Όλο αυτό έχει και κόστος. Εγώ θα πληρώσω το κόστος των επιλογών μου, σε μια ομάδα που είχε τη λειτουργία της και εγώ θα αλλάξω πράγματα. Εγώ θα τα αλλάξω, δεν θα ρωτήσω κανέναν ούτε άδεια θα πάρω. Αν δεν αρέσει σε κάποιους, το ποδόσφαιρο είναι εδώ για να μας κρίνει. Ήμουν σε μια ομάδα στο παρελθόν και έδιωξα τον πρώτο σκόρερ της ομάδας. Τότε όλοι είπαν ότι είμαι παλαβός, ότι παίρνω χάπια. Του είπα πως μακάρι να δουλέψεις περισσότερο μετά από αυτό. Αυτός ο παίκτης ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ηρακλή όταν ανεβήκαμε, ο Γιάννης Λουκίνας, τον οποίο έδιωξα από την Καλλονή».

Για τις αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών από την ομάδα: «Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα για να ξέρουμε τι κάνουμε. Εχω σταματήσει να λειτουργώ με το συναίσθημα στο ποδόσφαιρο από τότε που έπεσε ο Απόλλωνας στην Β΄Εθνική ενώ ήταν καλύτερη ομάδα. Δεν με ενδιαφέρει, δεν είμαστε μηχανές. Κάποιοι μιλάνε για ηθική, ας έχουν ηθική στη ζωή τους, στη δική μου επιλογή παικτών υπάρχει ηθική. Υπάρχει ξεκάθαρο το συμφέρον της ομάδας, που είναι το πιο ηθικό κομμάτι απ’ όλα. Σε κάποιους μπορεί να μην αρέσει. Πιο στεναχωρημένος από μένα που αναγκάστηκα να πω σε κάποια παιδιά ότι δεν ταιριάζουν σε αυτό που θέλω να φτιάξω, δεν υπάρχει. Δεν υπάρχουν αυτοί οι μαϊντανοί απλά για να λένε, να γράφουν πραγματάκια. Το δύσκολο είναι να πάρεις απόφαση, το εύκολο είναι να το παίζεις καλό με όλο τον κόσμο. Καλός με όλο τον κόσμο δεν το έπαιξα ποτέ, για αυτό έχω φανατικούς εχθρούς και φανατικούς φίλους. Δεν ξέρω αν θα πετύχει, δεν είμαι ο Θεός. Εγώ θα έχω προσπαθήσει και θα έχω τη συνείδησή μου καθαρή. Ηθική πρέπει να έχει κάποιος στην καθημερινότητά του, δεν μπορεί να μου μιλήσει εμένα για ηθική. Εγώ όταν πάω σπίτι μου κοιμάμαι. Θέλω να κάνω το καλύτερο για την ομάδα. Δεν με απασχολεί τι λένε οι άλλοι, χέστηκα. Πριν από μια βδομάδα ο Ηρακλής μπορούσε να κάνει συγκεκριμένα πράγματα στην κατηγορία, τώρα ο Ηρακλής έχει τρομάξει όλη την κατηγορία».

Για τη φημολογία περί γερασμένων παικτών: «Κάποιος που κρίνει και λέει ό,τι θέλει, αν η ομάδα δεν πήγαινε καλά θα ήταν ο πρώτος που θα μας κυνηγούσε. Αυτή τη στιγμή ο Ηρακλής είναι η πιο ποιοτική ομάδα στη Football League, η πιο έμπειρη ομάδα, έχει το μεγαλύτερο βάθος και αυτά πριν από μια βδομάδα δεν υπήρχαν. Αυτά δεν γίνονται ούτε με μαγικά και όμως έγιναν, ο Ηρακλής έχει τους περισσότερους παίκτες στην κατηγορία από Super League χωρίς να έχει επενδυτή. Αντί να στηρίξουμε αυτά που έγιναν, καθόμαστε και λέμε λογάκια;»

Για τη συνέχεια των μετεγγραφών: «Θα υπάρξει συνέχεια, μέχρι την Παρασκευή θα πάρουμε ακόμη 3-4 παίκτες. Μετά ό,τι χρειαστεί θα το κοιτάξουμε. Θα κοιτάξουμε το καλό της ομάδας και όχι των μονάδων, γιατί αν κοιτάξουμε τις μονάδες θα είμαστε καφενείο και όχι ομάδα. Και εγώ δεν ήρθα να γίνω καφετζής».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ