Skip to main content

Ξυδάκης: Συνωμοσίες και επιχειρηματικά συμφέροντα πάντα θα υπάρχουν

«Δεν υπάρχουν μόνο αποστάτες. Υπάρχουν και αυτοί που παίρνουν αποστάσεις από το ιστορικό καθήκον», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν υπάρχουν μόνο αποστάτες. Υπάρχουν και αυτοί που παίρνουν αποστάσεις από το ιστορικό καθήκον. Και το ιστορικό καθήκον στη μεταμνημονιακή Ελλάδα, είναι παραγωγική ανοικοδόμηση, κοινωνική ανασυγκρότηση, να δώσουμε σχέδιο και ελπίδες στις νεότερες γενιές» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια.

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις που δέχεται από την αντιπολίτευση η εκτίμηση κυβερνητικών στελεχών για σχέδια αποστασίας και αποσταθεροποίησης, ο κ. Ξυδάκης ανέφερε: «Συνωμοσίες και επιχειρηματικά συμφέροντα πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Ναι υπάρχουν επιχειρηματίες που δεν θέλουν μια Ελλάδα της διαφάνειας, της ισονομίας και της προκοπής. Θέλουν μια Ελλάδα, χώρο όπου θα ανθεί η διαπλοκή, το συμφέρον και οι μέθοδοι της μαφίας. Αυτοί οι επιχειρηματίες δεν θέλουν προφανώς μια κυβέρνηση που βάζει άλλους κανόνες και προσπαθεί να πολιτευθεί με άλλους τρόπους σε μια ιστορική περίοδο που επιβάλλεται να φύγουμε από τα όποια παλιά».

«Έχουμε δει από τη δεκαετία του '80 μέχρι και σήμερα, κάποιους ολιγάρχες να προσπαθούν να παραγάγουν πολιτική, να παραγάγουν χειραγώγηση μαζών και ανθρώπων, μέσω ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιρειών, μέσω τηλεοπτικών σταθμών και εφημερίδων. Έχουν συζητηθεί αυτά, και στη Βουλή επανειλημμένως, έχουν ροκανίσει κυβερνήσεις, έχουν ροκανίσει κυβερνητικές πλειοψηφίες, έχουν πέσει κυβερνήσεις, και στο τέλος της δεκαετίας το '80, και στη δεκαετία του '90 και του 2000, εδώ σε αυτή την αίθουσα πρωθυπουργός αποκαλούσε άλλον πρώην πρωθυπουργό αρχιερέα της διαπλοκής. Εδώ έχουν συμβεί. Δεν είμαστε λοιπόν ούτε ανυποψίαστοι ούτε άμοιροι ευθυνών, όχι για το παρελθόν μόνο αλλά κυρίως για το τι μέλλον σχεδιάζουμε και ποια χώρα, και ποιο πολίτευμα και ποιο δημόσιο βίο επεξεργαζόμαστε εδώ» είπε ακόμα ο κ. Ξυδάκης.