Skip to main content

Ξύλο και ένταση στο Πολυτεχνείο - Δεν άφησαν βουλευτές να καταθέσουν στεφάνια (φωτο+vid)

Μπλοκ φοιτητών εμπόδισε εκπροσώπους του κοινοβουλίου να καταθέσουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Με εντάσεις ξεκίνησε ο εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου, καθώς μπλοκ φοιτητών που βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο εμπόδισαν τη διακοινοβουλευτική επιτροπή να καταθέσει στεφάνι, αλλά και τους εκπροσώπους της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμη: Αθήνα - Πολυτεχνείο: Ένταση και μπλόκο στην είσοδο αντιπροσωπείας της Βουλής (φωτο+vid)

Αρχικά εμπόδισαν τους εκπροσώπους του κοινοβουλίου που είναι βουλευτές της ΝΔ να καταθέσουν στεφάνι και ακολούθως την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελούνταν από βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μέλη της νεολαίας του κόμματος.

Αρχικά επιχείρησαν να καταθέσουν στεφάνι οι βουλευτές της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου και Χάρης Θεοχάρης, οι οποίοι απωθήθηκαν, ενώ τους πήραν και τους πέταξαν το στεφάνι.




Το σκηνικό επαναλήφθηκε λίγο αργότερα όταν προσέγγισε το χώρο του Πολυτεχνείου για να καταθέσει στεφάνι αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ. Δημιουργήθηκε εκ νέου ένταση με σπρωξιές και αναταραχή στο χώρο.


Στη συνέχεια η ένταση κλιμακώθηκε με τους συγκεντρωμένους έξω από το Πολυτεχνείο να πιάνονται στα χέρια. Εκτοξεύτηκαν αντικείμενα, υπήρξαν σπρωξιές και έπεσε ξύλο.






Αθανασίου: Οποιοι προσπαθούν να οικειοποιηθούν τους αγώνες του ελληνικού λαού, προσβάλουν την ιστορία

«Κανένα κόμμα, κανένας πολιτικός σχεδιασμός δεν οργάνωσε την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η ατομική ευθύνη που χαρακτηρίζει τις δημοκρατίες στα κράτη δικαίου, είναι αυτή που διήγειρε τη συλλογικότητα και ένωσε τις φωνές όλων. Συνεπώς, όποιοι προσπαθούν να οικειοποιηθούν τους αγώνες του ελληνικού λαού, προσβάλουν την ιστορία. Τα παιδιά αυτά, όταν εμείς κάναμε τον αγώνα αυτό, ήταν αγέννητα ή ήταν στις κούνιες. Η μέρα είναι ιερή και πρέπει να τους το συγχωρήσουμε. Ζήτω το Πολυτεχνείο», δήλωσε ο Χαράλαμπος Αθανασίου μετά το «μπλόκο» στην πύλη του Πολυτεχνείου.

Διαβάστε επίσης: Αθήνα: Κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου (φωτο+vid)