Skip to main content

Ξύλο και τραυματισμοί φοιτητών που βανδάλισαν άγαλμα στην Αθήνα (φωτο)

Η πορεία ξεκίνησε λίγο πριν τις 13:00 από τα Προπύλαια και γίνεται με αφορμή τη στρατιωτική επιχείρηση ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας στη Συρία.

Ενταση επικράτησε το μεσημέρι της Δευτέρας στην πορεία φοιτητών και μαθητών για τους βομβαρδισμούς στη Συρία στο κέντρο της Αθήνας.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και εν συνεχεία πραγματοποίησαν πορεία προς τη αμερικάνικη πρεσβεία. Μία μικρή ομάδα ατόμων αποκόπηκε από την πορεία και προσπάθησε να ρίξει και να κόψει με τροχό το άγαλμα του Τρούμαν στη λεωφόρο Β. Γεωργίου. Σε αυτό το σημείο παρενέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Ακολούθησαν συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών. Από τις συμπλοκές τραυματίστηκαν τρεις διαδηλωτές ενώ έχουν γίνει και τρεις προσαγωγές.

Νωρίτερα οι φοιτητές είχαν πετάξει αβγά στη γαλλική και στην αμερικανική πρεσβεία και μπογιές στα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα.

Στη συνέχεια, φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι βρέθηκαν έξω από την ΓΑΔΑ για να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.