Skip to main content

Ξυλοδαρμοί εργαζομένων από ασθενείς στο νοσοκομείο Πολυγύρου

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου, επιθέσεις δέχθηκαν τόσο η διευθύντρια της Ψυχιατρικής Κλινικής όσο και μία νοσηλεύτρια.

Δύο περιστατικά ξυλοδαρμού στο νοσοκομείο Πολυγύρου στη Χαλκιδική καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας, οι οποίοι αναμένεται να προχωρήσουν σε αγωγή κατά παντός υπευθύνου στο νοσοκομείο, λόγω έλλειψης φύλαξης του χώρου.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των εργαζομένων, Νίκος Παπαγρηγορίου, στη Voria.gr, τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, η διευθύντρια της Ψυχιατρικής Κλινικής δέχθηκε επίθεση στο γραφείο της από άστεγο άνδρα, που φέρεται να έχει ψυχολογικά προβλήματα, καθώς αρνήθηκε να του δώσει ορισμένα χαρτιά που ζητούσε.

«Ο άνδρας μπήκε στο γραφείο της διευθύντριας και της ζήτησε κάποια χαρτιά, που δεν έχουν σχέση με την υπηρεσία. Μόλις η διευθύντρια αρνήθηκε να του τα δώσει, ο ίδιος άρχισε να την γρονθοκοπεί, ενώ της ξερίζωσε και μία τούφα από τα μαλλιά της» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγρηγορίου, που κάνει λόγο για «απόπειρα δολοφονίας, καθώς κινδύνευσε να την πετάξει από το παράθυρο. Όταν μπήκαν οι συνάδελφοι στο γραφείο, είδαν τον άνδρα να την έχει κολλήσει στο παράθυρο και να ετοιμάζεται να την πετάξει από κάτω».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων, η διευθύντρια είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, ωστόσο δέχθηκε αρκετά χτυπήματα.

Όπως, όμως, εξηγεί, δεν είναι η πρώτη φορά που εκτυλίσσεται περιστατικό ξυλοδαρμού στο νοσοκομείο. «Περί τα μέσα Αυγούστου, νοσηλεύτρια δέχθηκε επίθεση από εξαγριωμένη κυρία στα εξωτερικά ιατρεία. Γρονθοκοπήθηκε, ενώ από την επίθεση έχασε και μέρος της οδοντοστοιχίας της» τονίζει στη Voria.gr.

Δεδομένων των περιστατικών βίας αλλά και της έλλειψης φύλαξης του νοσοκομείου, καθώς σύμφωνα με τον κ. Παπαγρηγορίου, η σύμβαση με την εταιρεία φύλαξης έχει λήξει από την 1η Απριλίου του 2015, οι εργαζόμενοι πρόκειται να καταθέσουν αγωγή κατά παντός υπευθύνου στο νοσοκομείο.

«Είμαστε 3,5 χρόνια χωρίς φύλαξη» επισημαίνει ο πρόεδρος των εργαζομένων και προσθέτει «έχουμε κάνει παρατηρήσεις και εγγράφως στην υπηρεσία, είχαμε στείλει και εξώδικο, ωστόσο δεν έγινε τίποτα. Έχουμε ζητήσει καταγραφή των περιστατικών για να αποδείξουμε πως είμαστε αφύλαχτοι. Η επόμενη κίνησή μας είναι καταθέσουμε μήνυση» καταλήγει.