Skip to main content

Ξηλώνει πασαλάκια από Λεωφόρο Στρατού και Μητροπόλεως ο δήμος

Η αρχή σχεδιάζεται να γίνει από την Λεωφόρο Στρατού όπου εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα και οι πιο πολλές διαμαρτυρίες από φορείς.

Στην αφαίρεση πασαλακίων σε ορισμένους δρόμους στους οποίους έχουν τοποθετηθεί πρόκειται να προχωρήσει σύντομα ο δήμος Θεσσαλονίκης.  

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Βιώσιμης Κινητικότητας και Περιβάλλοντος Σωκράτη Δημητριάδη, δεν θα αφαιρεθούν συνολικά όλα τα πασαλάκια από τους δρόμους, αλλά κάποια από αυτά και από τα σημεία στα οποία έχουν παρατηρηθεί προβλήματα από την τοποθέτησή τους.  

Για το θέμα χωροθέτησης των διαχωριστικών αναμένεται να υπάρξει συνεργασία μεταξύ της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας, της Τροχαίας Θεσσαλονίκης και της Δημοτικής Αστυνομίας. Η επιλογή των σημείων θα γίνει με βάση τα στοιχεία κυκλοφορίας που έχει στη διάθεσή της η Δημοτική Αστυνομία.

Η αρχή σχεδιάζεται να γίνει από τη Λεωφόρο Στρατού, όπου εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα και οι πιο πολλές διαμαρτυρίες από φορείς.

Παράλληλα, στον συγκεκριμένο δρόμο θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο να μπορούν να μπαίνουν μέσα στη λεωφορειολωρίδα τα οχήματα φορτοεκφόρτωσης, όχι όμως για να σταθμεύουν.

Συγκεκριμένα, σε κάποια σημεία της λεωφόρου ενδέχεται να γίνει μια υποβάθμιση του δαπέδου, ώστε πάνω εκεί να σταθμεύουν τα οχήματα φορτοεκφορτώσεων τις ώρες που επιτρέπεται από το ωράριο.

Μια αντίστοιχη παρέμβαση πιθανότατα να γίνει σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο της Λεωφ. Στρατού. Πάντως, οι όποιες ενέργειες γίνουν στη Στρατού θα είναι προσεκτικές, ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Αφαίρεση παραλακίων αναμένεται να γίνει σύντομα και σε τμήματα της οδού Μητροπόλεως.

Όπως εξήγησε στη Voria.gr ο κ. Δημητριάδης, στόχος της κίνησης αυτής είναι να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα προκλήθηκαν από την τοποθέτησή τους. «Μέσα στις επόμενες ημέρες θα κάνουμε κάποιες ενέργειες στα σημεία εκείνα που υπάρχουν ζητήματα. Ακούμε τους φορείς, βλέπουμε και τα προβλήματα και θα προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Τα πασαλάκια τοποθετηθηκαν από τη δημοτική αρχή με στόχο τη βελτίωση της εικόνας και των λειτουργιών της πόλης, στο πλαίσιο έργων βιώσιμης αστικής κινητικότητας, τα οποία χρηματοδοτούνται από τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.