Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ξηλώνουν φωτιστικά και θερμάστρες οι επαγγελματίες στην Αριστοτέλους

Ξηλώνονται οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις υπό την απειλή της διακοπής ρεύματος - Οι επαγγελματίες μιλούν για άδικη απόφαση που πλήττει τα μαγαζιά

Την απόφαση να προχωρήσουν εντός της ημέρας στην απομάκρυνση των ηλεκτρολογικών τους εγκαταστάσεων στους εξωτερικούς τους χώρους πήραν οι καταστηματάρχες στην πλατεία Αριστοτέλους, μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Voria.gr, ο ΔΕΔΔΗΕ δηλώνει αποφασισμένος να εφαρμοστεί από αύριο, Τρίτη, η νομιμότητα σε ηλεκτροδοτούμενες εγκαταστάσεις οι οποίες είναι παράνομες καθώς είναι εκτός ορίων των υφιστάμενων κτηρίων.



Κάποιοι επιχειρηματίες στην πλατεία Αριστοτέλους έχουν ήδη απομακρύνει από το πρωί τις εγκαταστάσεις όπως οι ηλεκτρικές θερμάστρες και τα φωτιστικά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στη Voria.gr, θα συμμορφωθούν με τον νόμο, ωστόσο θεωρούν ότι παίζεται ένα θέατρο του παραλόγου, καθώς, όπως λένε, από τη μία τους δίνουν την άδεια για τραπεζοκαθίσματα στους εξωτερικούς χώρους ως αντιστάθμισμα για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και από την άλλη τους κόβουν το ρεύμα σε αυτούς τους χώρους.

Διαβάστε ακόμη - Θεσσαλονίκη: Φώτα και θερμάστρες τέλος στους εξωτερικούς χώρους των καφέ της Αριστοτέλους

Οι επιχειρηματίες επισημαίνουν ότι θα προχωρήσουν σε άλλες λύσεις με επαναφορτιζόμενα φωτιστικά και επιπλέον θερμάστρες υγραερίου, που, όπως λένε, θα αυξήσουν σημαντικά τα λειτουργικά τους έξοδα.

Επιπλέον, τονίζουν πως αν αποδειχθεί ότι αυτό δεν τους συμφέρει, θα κλείσουν τους εξωτερικούς χώρους, με αποτέλεσμα να έχουν απώλεια εισόδων σε μια στιγμή που προσπαθούν να ορθοποδήσουν εν μέσω πανδημίας, τονίζοντας παράλληλα ότι έτσι θα χάσει έσοδα και ο Δήμος Θεσσαλονίκης από τα τέλη που πληρώνουν.

Οι επαγγελματίες θεωρούν άδικο αυτό που συμβαίνει καθώς, όπως λένε, παρόμοιες εγκαταστάσεις υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.

Καλούν τους εμπλεκόμενους φορείς, δήμο, περιφέρεια και ΔΕΔΔΗΕ, να βρουν μια λύση, καθώς θα αναγκαστούν να κλείσουν αυτούς τους χώρους. «Ποιος θα καθίσει έξω χωρίς θέρμανση και φωτισμό;» διερωτώνται χαρακτηριστικά.