Skip to main content

Ξήλωσε πασαλάκια από σημείο της Μητροπόλεως ο δήμος Θεσσαλονίκης (vid)

Πραγματοποιήθηκε η αφαίρεση ορισμένων πασαλακίων επί της οδού Μητροπόλεως για τη διευκόλυνση των νεφροπαθών και των εγκύων.

Παρέμβαση στα κολονάκια επί της οδού Μητροπόλεως πραγματοποίησε σήμερα ο δήμος Θεσσαλονίκης. Συνεργείο της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας προχώρησε στην αφαίρεση 25 πασαλακίων σε μια έκταση 30 μέτρων επί της οδού, μπροστά από την Βιοκλινική (πρώην «Γαληνό») για τη διευκόλυνση των νεφροπαθών και των εγκύων.

«Στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχαν κάποια προβλήματα, πάντα μπλόκαρε. Με αυτή μας την κίνηση βοηθάμε τους ανθρώπους που εξυπηρετούνται από την κλινική», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Σωκράτης Δημητριάδης. Επανέλαβε ότι δεν είναι στην πρόθεση του δήμου να ξηλώσει όλα τα πασαλάκια που τοποθετήθηκαν σε δρόμους της πόλης. «Παρεμβαίνουμε διορθωτικά όπου χρειαστεί», εξήγησε.

Για την αφαίρεση ορισμένων πασαλακίων, από ορισμένα σημεία, σε συγκεκριμένους δρόμους είχε αναφερθεί σε δημοσίευμά της η Voria.gr μετά τις σχετικές δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Δημητριάδη κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.


Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για το κυκλοφοριακό από Τροχαία και Δημοτική Αστυνομία

Τη συνέχεια των δράσεων για τα κυκλοφοριακά ζητήματα της πόλης προανήγγειλαν ο Διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης Θωμάς Γέρμανος και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρης Δαγκλής.

«Γίνεται προσπάθεια να γυρίζουμε σελίδα στο κέντρο της πόλης σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή προκειμένου να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει την πλειονότητα των κατοίκων της πόλης και των επισκεπτών», υπογράμμισε ο κ. Γέρμανος. Όπως ανέφερε, η δυσκολία που υπάρχει είναι η διάρκεια των παρεμβάσεων που γίνονται. «Με κάποιες ενέργειες και καινοτομίες θα γίνει πρότυπο ευρωπαϊκής πόλης. Δεν είναι μόνο η Δωδεκανήσου θα γίνουν ενέργειες και σε άλλα σημεία», τόνισε.

«Είμαστε συνέχεια έξω στο δρόμο για παρεμβάσεις. Τα μπλοκάκια δεν έχουν πάρει φωτιά, αν και βεβαιώσαμε τον Σεπτέμβριο 22.000 κλήσεις. Έχουμε αλλάξει φιλοσοφία, ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας είναι σαφέστατος για τη στάση και τη στάθμευση», ξεκαθάρισε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρης Δαγκλής.  

 

Παρέμβαση και στις θέσεις στάθμευσης δικύκλων

Νωρίς το πρωί συνεργείο από τη Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας βρέθηκε και στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως με Βενιζέλου, όπου είναι ένα από τα σημεία με θέσεις στάθμευσης δικύκλων.

Στο σημείο πραγματοποιήθηκαν για εργασίες σπασίματος των τσιμεντένιων κάθετων κρασπέδων στις θέσεις στάθμευσης. Μετά την παρέμβαση αυτή θα έχουν τη δυνατότητα να σταθμεύουν μηχανές μεγάλου κυβισμού.

«Υπήρχαν πολλά ατυχήματα στο σημείο από ανθρώπους αλλά και δυσκολίες στο να σταθμεύουν μεγάλες μηχανές», σημείωσε ο κ. Δημητριάδης, προαναγγέλλοντας τη δημιουργία επιπλέον θέσεων στάθμευσης δικύκλων. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα ξεκινήσει συνεργασία με τον Όμιλο Μοτοσικλετιστών.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν αναρτηθεί στη σελίδα του δήμου τα 34 σημεία στον κεντρικό δήμο με τις 874 θέσεις στις οποίες οι οδηγοί μπορούν να σταθμεύσουν τις μηχανές τους. Στόχος του δήμου, πάντως, σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρη Δαγκλή είναι ο αριθμός των θέσεων να αυξηθεί σε 1.000.