Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αποκολλήθηκαν τμήματα δρόμων στο κέντρο - Πλημμύρισαν καταστήματα (φωτο+vid)

Η νεροποντή ξήλωσε κυριολεκτικά τον μισό δρόμο από κυβόλιθους στην Αποστόλου Παύλου αλλά και τμήμα του οδοστρώματος στη συμβολή της με τη Μελενίκου

Πρωτοφανής είναι η εικόνα που αντικρίζει κανείς στη συμβολή της Αποστόλου Παύλου με τη Μελενίκου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης καθώς η χθεσινοβραδινή σφοδρή κακοκαιρία ρήμαξε τον δρόμο, ενώ πλημμύρισαν και δύο καταστήματα, με τους κατοίκους να την χαρακτηρίζουν πως προσομοιάζει με βιβλική καταστροφή.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Εικόνες χάους στη Μελενίκου - Πεζοδρόμια έγιναν κομμάτια από την κακοκαιρία

Συγκεκριμένα, η νεροποντή ξήλωσε κυριολεκτικά τον μισό δρόμο από κυβόλιθους στην Αποστόλου Παύλου αλλά και το οδόστρωμα στη συμβολή της με τη Μελενίκου. Το νερό έτρεχε σαν ποτάμι και τα φρεάτια δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τον τεράστιο όγκο του.

Μάλιστα, αρκετοί κυβόλιθοι είχαν ήδη αποκολληθεί από την κακοκαιρία της Παρασκευής. Όπως αναφέρει η συνιδιοκτήτρια ενός ίντερνετ καφέ που πλημμύρισε επί της Αποστόλου Παύλου, είχαν ενημερώσει τον δήμο και αυτός τοποθέτησε ένα διαχωριστικό στη συμβολή της Αποστόλου Παύλου με την Αγίου Δημητρίου για να απαγορευτεί η κυκλοφορία.



«Είναι πρωτάκουστο αυτό που συνέβη. Ο δήμος γνώριζε πως είχε ξεκινήσει να ξηλώνεται το πεζοδρόμιο και ο δρόμος, αλλά δυστυχώς δεν προέβη σε κάποια ουσιαστική παρέμβαση», σημειώνει η γυναίκα που είδε το κατάστημά της έχει γεμίσει νερό μέχρι τους αστραγάλους.

Έτσι με μία σκούπα στο χέρι επιχειρεί να απομακρύνει το νερό και να σώσει τα μηχανήματά της. «Ακόμα δεν ανοίξαμε το ρεύμα για να δούμε το μέγεθος της ζημιάς καθώς φοβόμαστε, θέλουμε να στεγνώσουν πρώτα», τονίζει. «Το νερό είχε καλύψει το λούκι, ακόμα τρέχει, τόσες ώρες μετά», συμπληρώνει.

Κάτοικος της περιοχής κάνουν λόγο για κακοτεχνία του έργου, ενώ ζητά να ληφθούν ευθύνες. «Μένω από τότε που γεννήθηκα στην περιοχή αλλά είναι η πρώτη φορά που αντικρίζω κάτι παρόμοιο, να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι υπεύθυνοι», σημειώνει.

Συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκονται από νωρίς το πρωί στο σημείο για να απομακρύνουν τους κυβόλιθους αλλά και το οδόστρωμα που καταστράφηκε. Για το λόγο αυτό, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο σημείο.

Ιδιοκτήτης παρακείμενου καταστήματος που βρίσκεται σε υπόγειο επί της Γούναρη προσπαθεί με κουβάδες να απομακρύνει τα νερά. «Ήταν τόσο σφοδρή η καταιγίδα που δεν ξέραμε τι να περιμένουμε», τόνισε.

Να σημειωθεί ότι ο δρόμος είχε αναπλαστεί προ πενταετίας. «Για ποια ανάπλαση μάς μιλούν, γίνεται ανάπλαση και να ξηλώνονται έτσι ολοκλήροι δρόμοι;», διερωτάται η κάτοικος.

Το νερό παρέσυρε κυβόλιθους μέχρι τη συμβολή της οδού Αρμενοπούλου με την πλατεία Αγίου Γεωργίου αλλά και με τη συμβολή της με την Δημητρίου Γούναρη.