Skip to main content

Χιονίζει από το πρωί στην Ανατ. Μακεδονία

Πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται από το πρωί στις ορεινές περιοχές της Ανατ. Μακεδονίας, χωρίς ωστόσο να προκληθούν ιδιαίτερα προβλήματα στις συγκοινωνίες. Στην Καβάλα το χιονόνερο οδήγησε σε αναβολή της
Τα εκχιονιστικά μηχανήματα νομαρχιών και δήμων έπιασαν δουλειά από το πρωί στους νομούς Καβάλας και Δράμας, αφού οι ορεινές περιοχές της Ανατ. Μακεδονίας ντύθηκαν στα άσπρα σήμερα.

Έως νωρίς το μεσημέρι δεν είχαν δημιουργηθεί ιδιαίτερα προβλήματα στη συγκοινωνία, αλλά οι οδηγοί είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους αλυσίδες  για κάθε ενδεχόμενο. Σφοδρή χιονόπτωση σημειώνεται στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού (θερμοκρασία -5β.) και για την ανάβαση από τον Βώλακα Δράμας προς το Χιονοδρομικό είναι απαραίτητη η χρήση αλυσίδων. Το Κέντρο είναι ανοικτό αυτό το Σαββατοκύριακο για το κοινό, όμως -λόγω ομίχλης και χιονόπτωσης- δεν λειτουργούν κάποιοι από τους αναβατήρες.

Στην Καβάλα το χιονόνερο που πέφτει από νωρίς οδήγησε σε αναβολή της σημερινής μεγάλης αποκριάτικης εκδήλωσης των σχολείων της πόλης, οι μαθητές των οποίων επρόκειτο να παρελάσουν στην κεντρική οδό Ομονοίας μεταμφιεσμένοι σε …γλυκά, στην καθιερωμένη Αλφαβητοπαρέλαση που τελικά θα πραγματοποιηθεί -καιρού επιτρέποντος- το άλλο Σάββατο.