Skip to main content

Ξύπνησε αργά στο ντέρμπι ο Άρης, κρύα ήττα από τον Ολυμπιακό (video)

Οι κιτρινόμαυροι ηττήθηκαν από τον Ολυμπιακό με 1-2 στο Κλεάνθης Βικελίδης - Κρύα ήττα για τον Άρη, ξύπνησε αργά στον αγώνα.

Την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα γνώρισε ο Άρης καθώς ηττήθηκε με 1-2 στο Κλεάνθης Βικελίδης από τον Ολυμπιακό. Ο Μπουχαλάκης στο 29΄ και στο 47΄ τα γκολ για τους ερυθρόλευκους, μείωσε ο Μπερτόγλιο στο 74΄ για τους κιτρινόμαυρους.

O Ολυμπιακός ήταν ανώτερος καθ΄όλη τη διάρκεια του αγώνα, με τον Άρη να προσπαθεί μετά το 74΄ και το γκολ του Αργεντίνου μεσοεπιθετικού να πάρει κάτι παραπάνω από τον αγώνα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε την ομάδα του με αλλαγές σε πρόσωπα αλλά και σε σύστημα σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα. Ο Έλληνας τεχνικός επέλεξε τους Σιαμπάνη στο τέρμα, Σάκιτς και Σούντγκρεν στα άκρα της άμυνας και τον Μπεναλουάν με τον Ρόουζ στην άμυνα. Στο κέντρο, οι Σάσα, Ματίγια και Τζέγκο, ενώ η τριάδα της επίθεσης στο 4-3-3, ήταν οι Γκάμα, Γκαρσία και Μάνος.

Ο Μάρτινς από την πλευρά του, χρησιμοποίησε τον Σα στο τέρμα, τους Σεμέδο, Σισέ, Ραφίνια και Χολέμπας στην άμυνα, τους Μπουχαλάκη, Εμβιλά, Λοβέρα, Καμαρά και Φορτούνη στο κέντρο, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ελ Αραμπί.

Στο ξεκίνημα του αγώνα οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πιο απειλητικοί. Στο 10’ ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί κέρδισε τη μονομαχία από τον Λίντσεϊ Ρόουζ, ωστόσο το πλασέ του ήταν αδύναμο για να νικήσει τον Μάριο Σιαμπάνη. Έξι λεπτά μετά, η αντεπίθεση του Ολυμπιακού είχε τελικό αποδέκτη τον Κώστα Φορτούνη που μέσα από την περιοχή δεν τελείωσε σωστά τη φάση.

Η τρίτη ευκαιρία ήταν και η... φαρμακερή για τους φιλοξενούμενους. Από φάουλ του Φορτούνη από τα δεξιά, ο Ρούμπεν Σεμέδο πήρε την πρώτη κεφαλιά και από κοντά ο Ανδρέας Μπουχαλάκης έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 στο 29’. Από μια στατική φάση προσπάθησε να απειλήσει ο Άρης, αλλά το σουτ του Ματέο Γκαρσία στο 41’ μετά το φάουλ του Ματίγια ήταν πολύ άστοχο.

Δεν πέρασαν δυο λεπτά από την έναρξη του δευτέρου μέρους, με τον Φορτούνη να πασάρει στον Μπουχαλάκη και ο τελευταίος, με διαγώνιο αριστερό σουτ να σκοράρει για το 0-2. Ο Μάντζιος προσπάθησε να αλλάξει με τις αλλαγές του τη ροή του αγώνα. Κι αφού το σουτ του Ελ Αραμπί δε βρήκε στόχο στο 73’, αμέσως μετά ο Άρης μείωσε: από γύρισμα του Σαντέ Σίλβα από τα αριστερά, ο Μπερτόγλιο αμαρκάριστος νίκησε τον Ζοσέ Σα για το 1-2! Σκορ που δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε.

Διαιτητής: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία)

Κίτρινες:  Σεμέδο, Σισέ, Φορτούνης

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν (84’ Γκάνεα), Ρόουζ, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Ματίγια, Τζέγκο, Σάσα (69’ Μπερτόγλιο), Ματέο (57’ Σίλβα), Γκάμα, Μάνος (57’ Λόπεθ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Σισέ, Ραφίνια, Χολέμπας, Μπουχαλάκης (90’+10’ Πέπε), Εμβιλά, Λοβέρα (63’ Μασούρας), Καμαρά, Φορτούνης (83’ Βρουσάι), Ελ Αραμπί (83’ Κάιπερς)