Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
x

ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ «ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΝ»: ΜΙΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΛΥΦΩΤΟ ΦΙΣΤΙΚΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η τρίτη γενιά της εταιρείας επεξεργασίας και εμπορίας ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων από τη Ν.Όλυνθο συνεχίζει το όραμα του δημιουργού της

Μπορεί το όνομά της να άντλησε την έμπνευσή του από το επώνυμο του ιδρυτή της, στην πραγματικότητα όμως συνδέθηκε με την επιθυμία του μισό αιώνα πριν να βγάλει ένα… άριστο προϊόν στην αγορά. Με παραγωγική ναυαρχίδα το κελυφωτό φιστίκι Χαλκιδικής, η εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας ξηρών καρπών, αποξηραμένων φρούτων και superfoods «Το Άριστον» από τη Νέα Όλυνθο Χαλκιδικής συνεχίζει σήμερα στην τρίτη της γενιά το όραμα του δημιουργού της, Παντελή Αριστοτελίδη, που πίστεψε στην συγκεκριμένη καλλιέργεια και έγινε ένας από τους πρώτους παραγωγούς στην περιοχή.

Μάλιστα, η εταιρεία ξηρών καρπών «Το Άριστον», την οποία σήμερα διευθύνουν τα ξαδέρφια Αντώνης Αριστοτελίδης και Στέφανος Σακελλαρίου, διαθέτει 3.500 φιστικιές στις περιοχές της Νέας Ολύνθου, του Άγιου Μάμα και των Νέων Μουδανιών, με ετήσια παραγωγή 35 τόνων κελυφωτού φιστικιού Χαλκιδικής. Πέραν δε της δικής της παραγωγής προμηθεύεται πρώτη ύλη και από άλλους ντόπιους καλλιεργητές.

Η εταιρεία, εκτός από τις παραγωγικές εγκαταστάσεις 1.300 τ.μ. στη Νέα Όλυνθο, διατηρεί και ένα υποκατάστημα στα Νέα Μουδανιά για πωλήσεις χονδρικής και λιανικής. Τροφοδοτεί δε καταστήματα λιανικής, μεταξύ των οποίων και μεγάλες λιανεμπορικές αλυσίδες, νυχτερινά κέντρα και ξενοδοχεία κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ τα προϊόντα της είναι διαθέσιμα ψημένα ή ωμά, χύμα ή συσκευασμένα, σε συσκευασίες από 100 έως και 500 γραμμάρια. Οι ξηροί της καρποί έχουν φτάσει μέχρι την Ιταλία και το Βέλγιο, ενώ η ενίσχυση των εξαγωγών της, με αιχμή τη Νότια Ευρώπη, βρίσκεται στα πλάνα της για τα επόμενα χρόνια. Η εταιρεία επίσης σχεδιάζει περαιτέρω γεωγραφική επέκταση, αλλά και μια νέα επένδυση σε μηχανολογικό εξοπλισμό στο κομμάτι της συσκευασίας, ώστε να βελτιώσει την εικόνα της στο ράφι και να γίνει πιο ανταγωνιστική.