Skip to main content

Χορήγηση άδειας παραμονής σε 18χρονη Σομαλή μητέρα

Τη χορήγηση άδειας παραμονής στη χώρα μας, κατ’ εξαίρεση και για λόγους ανθρωπιστικούς, αποφάσισε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την 18χρονη Χοντάν Σίντο από τη Σομαλία και τον μόλις επτά μηνώ
Τη χορήγηση άδειας παραμονής στη χώρα μας, κατ’ εξαίρεση και για λόγους ανθρωπιστικούς, αποφάσισε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την 18χρονη Χοντάν Σίντο από τη Σομαλία και τον μόλις επτά μηνών γιο της Αχμέτ.

Όπως ανακοίνωσε ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Ν. Ραπτόπουλος, όπου παραμένουν μητέρα και γιος, τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA στην οποία υποβλήθηκαν έδειξαν με επιστημονικό τρόπο ότι είναι η μητέρα του παιδιού.

Μετά και από αυτήν την εξέλιξη η 18χρονη θα προσέλθει στην Εισαγγελία Αλεξανδρούπολης τη Δευτέρα, προκειμένου να της χορηγηθεί η άδεια παραμονής. Η ίδια πάντως είναι ανήσυχη και έχει εκφράσει την επιθυμία αυτή και το παιδί της να παραμείνουν στην Αλεξανδρούπολη.

Η ιστορία τους είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, καθώς η μητέρα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το παιδί της στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας κατά τη σύλληψή της από τις Τουρκικές αρχές για προσπάθεια παράνομης εισόδου στην Ελλάδα και στη συνέχεια, αφού πέρασε στο Ελληνικό έδαφος, αναζήτησε και βρήκε το παιδί της στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.